ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια σύσκεψη για τους υδρογονάνθρακες

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια σύσκεψη για τους υδρογονάνθρακες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2018, 14:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κίνημα κατά των υδρογονανθράκων έχει προκαλέσει πολλές και σοβαρές αντιδράσεις στα Γιάννενα και στην Ήπειρο, όπως επίσης έχει «δημιουργήσει» πολλές πρωτοβουλίες, ανά χώρο, εδαφικό, αλλά και πολιτικό. Έτσι, μετά  το χώρο της αυτονομίας, την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αλλά και ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνεί με τις εξορύξεις, αναλαμβάνει δράση και το Εργατικό Κέντρο, στο οποίο έχει πλειοψηφία το ΠΑΜΕ και καλεί διοικητικά συμβούλια εργατικών σωματείων και «μαζικών λαϊκών φορέων» για την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 8:00μμ.

Το θέμα είναι τόσο οι εξορύξεις, όσο και τα εργοστάσια βιομάζας και οι ανεμογεννήτριες. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακολουθώντας τα χνάρια των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, εφαρμόζει πιστά τις ευρωενωσιακές αποφάσεις για ‘απελευθέρωση της ενέργειας’ και προχώρα σταθερά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της παραγωγής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας και των κάθε είδους καυσίμων» αναφέρει το ΕΚΙ και συμπληρώνει: "Η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και υποδομών που αποτελούν λαϊκή περιουσία από επιχειρηματικούς ομίλους με κίνητρο τα κέρδη τους έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες να καταστρέφεται το περιβάλλον και η ζωή μας».

Τελικά, αναφέρει ότι «η αξιοποίηση των διαφόρων πηγών ενέργειας, η έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή μας εντάσσεται στο σκληρό ανταγωνισμό καπιταλιστικών χωρών και ιμπεριαλιστικών οργανισμών για τον ενεργειακό και ευρύτερο έλεγχο των αγορών της περιοχής».  



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back