Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα πετρέλαια πήγαν δημοτικό συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Τα πετρέλαια πήγαν δημοτικό συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2018, 03:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη θέση ότι Δήμος Ιωαννιτών και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα πρέπει να διοργανώσουν μια ενημερωτική ημερίδα για την έρευνα και την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Το θέμα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο… διά της πλαγίας οδού. Στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση, παραβρέθηκαν μέλη της πρωτοβουλίας κατά της εξόρυξης με την ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Αγγελική Γκρέμου και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Αργύρη να παίρνουν τον λόγο. «Εμείς ως πολίτες κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι θα έχουμε φθηνό πετρέλαιο και θέσεις εργασίας. Πουθενά στον κόσμο όμως η εξόρυξη πετρελαίου δεν φέρνει ευημερία. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: ή θα πούμε όχι σε αυτήν την ανάπτυξη ή θα πούμε ναι στη βιώσιμη ανάπτυξη» ανέφερε η κ. Γκρέμου ζητώντας από τον Δήμο Ιωαννιτών να αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών. Ο κ. Αργύρης, από την πλευρά του, μίλησε ότι «το μοντέλο του τουρισμού και πολιτισμού που προωθεί η Ήπειρος έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα πετρέλαια».

Στα όσα ειπώθηκαν, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας ανέφερε ότι «δεν θέλουμε να κρυφτούμε αλλά ούτε και να αντιδρούμε εν θερμώ». Πρόσθεσε δε ότι συμφωνεί με τη διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, επισημαίνοντας ωστόσο τη δυσκολία… των πρυτανικών εκλογών στην παρούσα φάση.

Η τοποθέτηση του κ. Μπέγκα  κάθε άλλο παρά ικανοποίησε πάντως τον επικεφαλής της παράταξης ΔΡΑΣΥ Βασίλη Καφαράκη ο οποίος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να πάρει ξεκάθαρη θέση και να δώσει το παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η πρωτοβουλία πολιτών την 1η Ιουνίου.

Σημειωτέον ότι περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών δεν «συμμετέχουν» τελικά στις υπό έρευνα για υδρογονάνθρακες περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back