ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια επιστολή για τη γραμμή Γιάννενα-Ηράκλειο και τον ΕΟΤ

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια επιστολή για τη γραμμή Γιάννενα-Ηράκλειο και τον ΕΟΤ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2024, 12:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστολή προς την Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού συνυπογράφουν η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Καταλυμάτων Ηπείρου και το Σωματείο Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Νομού Ιωαννίνων, με την οποία ζητούν την επαναπροκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την άγονη αεροπορική γραμμή Ιωάννινα-Ηράκλειο και την ένταξη του αεροδρομίου Ιωαννίνων στο πρόγραμμα συνδιαφήμισης που υλοποιεί ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες.

Η υπόθεση της αεροπορικής σύνδεσης «λιμνάζει» εδώ και πολύ καιρό, καθώς επικρατούν τα αγοραία κριτήρια με τα οποία καθορίζεται το αεροπορικό ολιγοπώλιο στην Ελλάδα.

Στην επιστολή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων, δεν υπάρχει κάποια νεότερη ενημέρωση για τα της σύνδεσης. Απαριθμούνται δε όλα τα σημεία που οι φορείς θεωρούν ενισχυτικά για τη σύσταση ενός τέτοιου δρομολογίου (φοιτητές, τουρισμός κ.α.).

Επίσης, στην επιστολή ζητούν ουσιαστικά να υλοποιηθούν δεσμεύσεις του ΕΟΤ για την προβολή της Ηπείρου, στο πρόγραμμα «συνδιαφήμισης» ύψος 20 εκατ. ευρώ, για τοποθέτηση σε αεροπορικές εταιρίες.

Πριν από ένα χρόνο, κατά την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη στα Γιάννενα, υπήρξαν –σύμφωνα με την Περιφέρεια Ηπείρου- δεσμεύσεις για «στήριξη των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας», με ρητή αναφορά στην αεροπορική σύνδεση με το Ηράκλειο.

Γιά κάτι αντίστοιχο είχε δεσμευτεί και για τις δράσεις προβολής.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3