Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΟΤ: «Θα σας στηρίξουμε» για τις πτήσεις

Εικόνα του άρθρου ΕΟΤ: «Θα σας στηρίξουμε» για τις πτήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2023, 19:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το θέμα των αεροπορικών πτήσεων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι (πάντα) επίκαιρο και παρουσιάζει βήματα εμπρός, όπως η σύνδεση με το Τελ Αβίβ και βήματα πίσω, όπως η σύνδεση με το Ηράκλειο.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης βρέθηκε στα Γιάννενα, για υπηρεσιακή και κομματική επίσκεψη και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα των νέων αεροπορικών γραμμών.

Ο κ. Καχριμάνης είπε –σύμφωνα με την ανακοίνωση- πως «η περιοχή μας πάει πολύ καλά και στον ποιοτικό  τουρισμό, όπως διαβάζουμε όλοι μας». Δεν διευκρίνισε «πού διαβάζουμε» για ένα θέμα που η Περιφέρεια Ηπείρου, θα έπρεπε να είχε δικά της στοιχεία και δεδομένα.

Σχετικά με τις πτήσεις –πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας- ότι συζητήθηκαν «η γραμμή Γιάννενα- Τελ Αβίβ (για την οποία η Περιφέρεια συνδράμει για τη διαφήμιση της γραμμής), ως και  οι αεροπορικές συνδέσεις  Γερμανία – Γιάννενα και Γιάννενα – Ηράκλειο, με στόχο την προώθηση της  Ηπείρου, ως τόπο προορισμού και τις τέσσερις εποχές του χρόνου».

Η Περιφέρεια Ηπείρου διαφημίζει μια αεροπορική γραμμή μέσα στην… ίδια τη γραμμή. Τέλος, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε «και σε αδυναμίες μας, για τις οποίες ζητήσαμε τη συμπαράσταση του κ. γενικού για να πάμε ακόμη καλύτερα».

Ο κ. Φραγκάκης από την πλευρά του τόνισε ότι ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξουν «τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, της Περιφέρειας και των επαγγελματιών, όσον αφορά τη δυνατότητα ανοίγματος απευθείας γραμμών  με τη Γερμανία  αλλά και τη  δυνατότητα σύνδεσης με το Ηράκλειο της Κρήτης».

Σημειώνεται ότι η γραμμή για το Ηράκλειο δεν βρήκε ούτε αυτή τη φορά ενδιαφερόμενη εταιρία και ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο δρομολόγιο κατέστη άγονος, αλλά θα επαναπροκηρυχθεί.

Επίσης, ο κ. Φραγκάκης συμπέρανε ότι η Ήπειρος, «τα τελευταία χρόνια και λόγω των έργων που  γίνονται από την Περιφέρεια και το κεντρικό κράτος, έχει αλλάξει πίστα όσον αφορά  τον τουρισμό της. Έχει μια  αύξηση στην κατά κεφαλή δαπάνη αρκετά σημαντική   ανά επίσκεψη, έχει μια αύξηση στον ποιοτικό τουρισμό ο οποίος έρχεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Ο κ. Φραγκάκης θα είχε συναντήσεις με τον μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο και τη ΔΕΕΠ Ιωαννίνων της ΝΔ.

 

   

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back