Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια διάσταση για το επεισόδιο σε ιδιωτικό σχολείο

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια διάσταση για το επεισόδιο σε ιδιωτικό σχολείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2020, 19:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από μερικές μέρες, η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε περιστατικό εις βάρος της αντιπροέδρου (και προέδρου πλέον) του ΣΙΕΛ (Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ιωαννίνων), στα εκπαιδευτήρια «Γένεσις».

Λίγες μέρες μετά, τα εκπαιδευτήρια απάντησαν, αρνούμενα τις κατηγορίες.

Τώρα, η πρόεδρος του ΣΙΕΛ, καθηγήτρια Ελένη Τσιούρη, με προσωπική της ανακοίνωση δίνει τη δική της εκδοχή των γεγονότων.

Η κα Τσιούρη που διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο και όπως αναφέρει, είναι σε εκπαιδευτική άδεια μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθότι κάνει μεταπτυχιακό.

Μετά τις εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου, είναι πρόεδρος στο σύλλογο.  Ενόψει αυτών των εκλογών, όπως αναφέρει, πήγε να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και όχι, όπως τονίζει «να κάνει προεκλογικό αγώνα». « Άλλωστε με πολύ προγενέστερη ημερομηνία είχα αποστείλει emails σε αρκετούς συναδέλφους μου, προκειμένου να τους ενημερώσω ενόψει της επικείμενης υποψηφιότητας μου».

Επίσης, αρνείται ότι έχει σχέση η επίσκεψή της με τα της εκπαιδευτικής της άδειας, καθότι, όπως τονίζει, αυτή δίνεται από την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης και όχι από το σχολείο

Η κα Τσιούρη αναφέρει ότι πήγε όντως στο γραφείο του διευθυντή του Γυμνασίου και παρέμεινε εκεί τρία τέταρτα περίπου. Όταν βγήκε από το γραφείο για να κολλήσει τις σχετικές με τις εκλογές ενημερώσεις, όπως αναφέρει, «ο διευθυντής της επιχείρησης των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, όλως απρόκλητα αφενός μεν με απείλησε με μελλοντικά δεινά, κουνώντας μάλιστα μπροστά μου το δάχτυλο, αφετέρου δε επιτέθηκε λεκτικά σε βάρος μου, ενώπιον τρίτων προσώπων με εκφράσεις οι οποίες όχι μόνο δεν περιάγουν τιμή, αλλά τουναντίον καταδεικνύουν και το ήθος των ‘δασκάλων’, στους οποίους οι γονείς εναποθέτουν την πρόοδο, μόρφωση και προπάντων τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους».

Επίσης, τον κατηγορεί ότι «προχώρησε και σε βιαιοπραγία σε βάρος μου, πραγματικά περιστατικά τα οποία έχουν ήδη καταγγελθεί αρμοδίως και προσηκόντως, αυθημερόν, και για τα οποία επίκειται να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία».

Η κα Τσιούρη χαρακτηρίζει «παντελώς έωλα, ψευδή τα επιχειρήματα περί δήθεν εκ μέρους μου πρόκλησης προβλήματος, τα οποία αναφέρει η ανακοίνωση των εκπαιδευτηρίων και προσθέτει:

«Εάν μάλιστα πιστεύει η διεύθυνση του  εκπαιδευτηρίου, ότι εγώ μέσα σε πέντε περίπου λεπτά του διαλείμματος κατάφερα δήθεν να αποδιοργανώσω την εύρυθμη λειτουργία αυτού και μάλιστα εν ώρα διαλείμματος, τότε καλά θα κάνει τέτοιους «αποτελεσματικούς» εκπαιδευτικούς να τους αξιοποιεί καταλλήλως, αφετέρου δε είναι δηλωτικό της λειτουργίας του σχολείου».

Τέλος, επιφυλάσσεται και αυτή με προσφυγή σε ένδικα μέσα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back