Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απάντηση στις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ

Εικόνα του άρθρου Απάντηση στις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2020, 14:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα εκπαιδευτήρια «Γένεσις» απαντάνε στην ΟΙΕΛΕ και την καταγγελία της, σχετικά με τη συμπεριφορά της διοίκησης προς την αντιπρόεδρο της Ένωσης.

Παραθέτει ως εξής τα γεγονότα:

«Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 λίγο μετά τις 11:00’, εν ώρα λειτουργίας του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, η αναπληρώτρια πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, η οποία υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στο σχολείο μας (καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας), αλλά βρίσκεται σε νόμιμη εκπαιδευτική άδεια, επισκέφτηκε μετά από αρκετούς μήνες το σχολείο. Κατά την είσοδό της στο χώρο του σχολείου επικαλέστηκε τη διεκπεραίωση ζητήματος, απτομένου της εκπαιδευτικής της αδείας. Αντί όμως να απευθυνθεί στη γραμματεία του Σχολείου για την υπόθεσή της, επισκέφτηκε το γραφείο των καθηγητών και πραγματοποιούσε στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς του Σχολείου προεκλογικό αγώνα υπέρ της υποψηφιότητάς της κατά τις επικείμενες εκλογές της Κυριακής (2-2-2020) για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του τοπικού Παραρτήματος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε».

Αναφέρει επίσης ότι «επειδή ορισμένοι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις τάξεις τους (έκαναν μάθημα στα παιδιά) η ανωτέρω εκπαιδευτικός ανέμενε στο χώρο υποδοχής του σχολείου τους καθηγητές, κατά δε την ώρα που εκείνοι εξέρχονταν από το μάθημα και καθ’ όλη τη διάρκεια του ολιγολέπτου διαλείμματος (μεταξύ δηλαδή των διδακτικών ωρών) τους ‘ενημέρωνε’ για την υποψηφιότητά της». Κατηγορεί τη συνδικαλίστρια ότι προξένησε με αυτό τον τρόπο «πρόβλημα στις εφημερίες των εκπαιδευτικών στη διάρκεια του διαλείμματος, στην επικοινωνία τους με τους μαθητές και παρακωλύοντας εν γένει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου».

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της διεύθυνσης, τα εκπαιδευτήρια αναφέρουν ότι ο διευθυντής, «με ευγενικό ύφος την παρακάλεσε να μην απασχολεί τους εκπαιδευτικούς κατά την εκτέλεση των εκπαιδευτικών τους καθηκόντων και της υπενθύμισε ότι για την πραγματοποίηση του προεκλογικού της αγώνα έπρεπε να έχει ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου, ώστε να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς σε προκαθορισμένη ώρα, αμέσως μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος, έτσι ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου» και ότι ο διευθυντής του γυμνασίου την κάλεσε στο γραφείο της και είχαν ημίωρη συνομιλία.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι κατόπιν, η εκπαιδευτικός αποχώρησε, «απευθύνοντας μάλιστα ειρωνικές και υβριστικές φράσεις προς τον διευθυντή του Λυκείου» προειδοποιώντας για συνέχεια της υπόθεσης στα δικαστήρια.

«Ουδεμία επομένως, παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης υπήρξε, παρά την αδόκητη προσπάθεια της εκπαιδευτικού να κάνει τον προεκλογικό της αγώνα σε ώρα λειτουργίας του Σχολείου, ούτε βέβαια βιαιοπραγία εκ μέρους οιουδήποτε κατά της ανωτέρω εκπαιδευτικού». Τέλος, αναφέρει ότι «όλα τα παραπάνω γεγονότα υπέπεσαν στην αντίληψη πολλών καθηγητών, οι οποίοι ευρίσκονταν σε διάλειμμα εκείνη την ώρα, καθώς και διοικητικών υπαλλήλων του σχολείου, οι οποίοι και θα καταθέσουν την αλήθεια ενώπιον των αρμοδίων αρχών, οργάνων και δικαστηρίων, όταν κληθούν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back