Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΟΙΕΛΕ: Καταγγελίες για ιδιωτικό σχολείο των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου ΟΙΕΛΕ: Καταγγελίες για ιδιωτικό σχολείο των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2020, 18:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τα εκπαιδευτήρια «Γένεσις» για μια σειρά ζητήματα μισθολογικού και εργασιακού περιεχομένου (μισθούς, απλήρωτες υπερωρίες κ.λπ.), καθώς επίσης γιατί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρεμποδίστηκε η αναπληρώτρια πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ όταν επισκέφθηκε το σχολείο για να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς.  

Η ΟΙΕΛΕ αναφέρει ότι ενημέρωσε ήδη για το θέμα την υφυπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη και  «ζήτησε από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής δίωξη για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και για βιαιοπραγία», ενώ πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αντιπρόεδρος έχει κινηθεί νομικά εναντίον του ιδιοκτήτη του σχολείου.

«Κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες διεξήχθησαν, παρουσία των προέδρων της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού και του ΣΙΕΛ Αλ. Γούλα, οι εκλογές του σωματείου της Ομοσπονδίας στα Ιωάννινα. Οι συνάδελφοι που προσήλθαν επιβεβαίωσαν πλήρως τις καταγγελίες που έχουμε συγκεντρώσει για την κλοπή των αποδοχών των εκπαιδευτικών, την άγρια εκμετάλλευση, τη μη πληρωμή το καλοκαίρι κ.λπ. και ζήτησαν από την ΟΙΕΛΕ να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο σε συνθήκες νομιμότητας» προσθέτει ακόμα η ΟΙΕΛΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back