«Αλλάξτε ρότα» για το Πάρκο Έρευνας

Εικόνα του άρθρου «Αλλάξτε ρότα» για το Πάρκο Έρευνας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2024, 23:07

Το Κοινό των Ηπειρωτών καταψήφισε την πρόταση ανάθεσης της κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας στην ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ, με σκεπτικό που παρέθεσε και τα κύρια επιχειρήματά της είναι, αφενός η επιχειρηματική εικόνα (κεφάλαιο, τζίρος κ.λπ) και τονίζει ότι «το μέλλον του έργου είναι αβέβαιο και σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτό που θέλουμε για την Ήπειρο και απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες. Ακόμη και στην περίπτωση που προχωρήσει, δεσμεύει την περιοχή σε ένα παρωχημένο και αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης ενοικίασης υποδομών».

Καλεί την περιφερειακή αρχή να σταματήσει τη διαδικασία «και να θέσει το θέμα της δημιουργίας ενός δυναμικού οικοσυστήματος έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας, σε ένα οργανωμένο πλαίσιο συζήτησης».

Προτείνει ως βάση συνεργασίας, το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Περιφέρεια Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΙΤΕ για τη δημιουργία Δομής Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Ηπείρου .

Προτείνει να διευρυνθεί η Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή και άλλων φορέων, όπως επιστημονικών και επαγγελματικών επιμελητήριων, δήμων της Ηπείρου, παραγωγικών φορέων, φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back