ΕΛΛΑΔΑ

Αλλά τη ρωτάνε, άλλα απαντάει η κυβέρνηση

Εικόνα του άρθρου Αλλά τη ρωτάνε, άλλα απαντάει η κυβέρνηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2023, 10:45
ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση προσπαθεί ομαδόν να αποστρέψει την ουσία της συζήτησης στη Βουλή, κατά τη διαδικασία της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία με το προδιαγεγραμμένο τέλος, την ανανέωση της υποστήριξης στην κυβέρνηση δηλαδή, από τους βουλευτές της, θα ολοκληρωθεί σήμερα με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Μέχρι σήμερα ωστόσο, η κυβέρνηση στρεψοδικεί αναφανδόν, αποφεύγοντας το προκείμενο, ότι δηλαδή με ευθύνη της και πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού, στην Ελλάδα γίνονται παρακολουθήσεις «προσώπων ενδιαφέροντος», κάτι που δεν συνάδει ιδιαίτερα με δημοκρατικά πολιτεύματα και που στελέχη της κυβέρνησης και υποστηρικτές της, συνηθίζουν να αντιπαραβάλλουν ως πρακτική, όταν θέλουν να καταλογίσουν απολυταρχικές προτιμήσεις σε πολιτικούς αντιπάλους.

Και όμως, τα κυβερνητικά στελέχη εργαλειοποίησαν τους ίδιους τους δημοκρατικούς θεσμούς στη Βουλή, με το εξής σχήμα: «Ναι, αλλά εμείς κάνουμε έργα».

Πρώτη σε αυτή την πρακτική αποδείχθηκε η Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η οποία ανέπτυξε μια προσωπική ελεγεία για τον πρωθυπουργό.

Ο επίσης υποτιθέμενα «προερχόμενος από το κέντρο» Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας, εξέφρασε την όχι και τόσο κεντρώα άποψη ότι «ανεξάρτητη αρχή δεν σημαίνει ανεξέλεγκτη αρχή» και επιτέθηκε στην ΑΔΑΕ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ «να αφήσει τις ένοπλες δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση», χωρίς ωστόσο να διατυπώσει μια εκτίμηση, γιατί ο αρχηγός τους ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Στα κάπως πιο ενδιαφέροντα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, χαρακτήρισε «συνωμοσιολογία» την καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση (αμφότεροι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ…), ότι πολίτης «μολύνθηκε» με το λογισμικό παρακολούθησης, με ψεύτικο σύνδεσμο από το emvolio.gov.gr. O κ. Πιερρακάκης όμως έκανε και ένα άλμα λογικής, λέγοντας ότι ο κ. Ραγκούσης κατηγορεί τους ανθρώπους του gov.gr ως «ανθρώπους του predator», ενώ ο κ. Ραγκούσης διατύπωσε το ερώτημα, αν είναι δυνατό να «επιμολύνεται» ένας σύνδεσμος από κυβερνητικό φορέα…

Η, όχι και τόσο ουσιώδης όπως εξελίσσεται, συζήτηση, θα ολοκληρωθεί απόψε, Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back