ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αλέκος Καχριμάνης: «Βάσιμες ελπίδες»

Εικόνα του άρθρου Αλέκος Καχριμάνης: «Βάσιμες ελπίδες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2021, 01:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη λίστα του υπουργείου Πολιτισμού για τα προτεινόμενα έργα προς ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε., η οποία ανακοινώθηκε χτες, «συμμετέχουν» πέντε μνημεία της Ηπείρου, μεταξύ των οποίων το Κάστρο της Κιάφας στο Σούλι και το Τζαμί Καλούτσιανης.

Τις μελέτες για τα δύο αυτά μνημεία τις έχει ετοιμάσει η Περιφέρεια Ηπείρου. Με σημερινή του δήλωση, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανακοίνωση της πρότασης του υπουργείου Πολιτισμού στο Ταμείο Ανάκαμψης «δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για την υλοποίηση μιας πρώτης σειράς έργων στην Ήπειρο μέσω του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού προγράμματος».

Για την ολοκλήρωση των μελετών αποκατάστασης και των τεχνικών δελτίων για το Κάστρο Κιάφας και το Τζαμί Καλούτσιανης, ανέφερε ότι «χρειάστηκαν ευρύτερες συνεργασίες των υπηρεσιών της Περιφέρειας με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με τεχνικούς συμβούλους».

Ο κ. Καχριμάνης πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει στη διάθεσή της μελέτες και για άλλα έργα στο πλαίσιο προτάσεων που ετοιμάζουν άλλα υπουργεία για υποβολή στο Ταμείο Ανάκαμψης. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έδωσε. Όπως έχει πει παλιότερα, επιδίωξη της Περιφέρειας Ηπείρου είναι να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης το πάρκο υψηλής τεχνολογίας.

* Φωτό αρχείου



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back