ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός

Εικόνα του άρθρου Αλεξανδρούπολη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2023, 12:44
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο νομός Αλεξανδρούπολης, ενώ κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα και κτηνοτροφικές μονάδες στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα.

Στην πρωτεύουσα του Έβρου τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης έπιασαν δουλειά με το πρώτο φως της ημέρας, όπου η μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους ήταν ολονύχτια.  

Χθες εκκενώθηκαν συνολικά 8 οικισμοί, ενώ ακόμη και οι κάτοικοι της πόλης της Αλεξανδρούπολης έλαβαν μήνυμα από το 112 να μείνουν σε εσωτερικούς χώρες λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, που είχαν δημιουργήσει οι καπνοί.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με οχήματα και προσωπικό από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικής δύναμης και του στρατού. 14 αεροσκάφη εκ περιτροπής και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, πραγματοποιούν ρίψεις.

Η κυκλοφορία στην Εγνατία έχει διακοπεί στο τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα. και εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Σε επιφυλακή είναι και οι υπηρεσίες του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, καθώς ο  πυκνός καπνός θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην ορατότητα.

Φωτογραφία: Δημήτρης Πέτροβιτς/Facebook

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back