Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Διαδήλωση με επεισόδια κατά του Ράμα

Εικόνα του άρθρου Αλβανία: Διαδήλωση με επεισόδια κατά του Ράμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2017, 22:41
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία σημαδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα κατά της κυβέρνησης του Εντι Ράμα, με αφορμή τα 25 χρόνια από την Κατάρρευση του κομουνιστικού καθεστώτος.

Διαδηλωτές έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν φθορές σε κτίρια υπουργείων, ενώ κατέστρεψαν ένα υπό κατασκευή μπούνκερ που θα συμβόλιζε τις αγριότητες του καθεστώτος Χότζα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο και διοργάνωσε τη συγκέντρωση, ζητάει την απομάκρυνση της κυβέρνησης, την οποία και κατηγορεί για διαφθορά, ενώ θεωρεί «βία κατά των πολιτών», τα σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που έχει λάβει και τα οποία προβλέπουν φυλάκιση μέχρι και πέντε ετών σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση «περίπου 35 χιλιάδες προσαγωγές απλών πολιτών έχουν γίνει τους τελευταίους έξι μήνες για φοροδιαφυγή, όταν οι μεγάλοι φοροφυγάδες, πελάτες της κυβέρνησης, συνεχίζουν ανενόχλητοι να εμπορεύονται τον εθνικό πλούτο».

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλεζίμ Μπάσα δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα προετοιμάσει πρόωρες εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα, ο οποίος θεωρείται ως ο πραγματικός ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ότι πρόκειται σήμερα για την απαρχή μιας δημοκρατικής επανάστασης στη χώρα με τη συμμετοχή όλων των Αλβανών στην οικουμένη.

«Βανδαλιστική συμπεριφορά» και «άθλια ασχήμια» χαρακτήρισε το σημερινό συλλαλητήριο της αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα με ανάρτησή του στο Facebook, σχολιάζοντας την πυρπόληση του μπούνκερ και τις φθορές στα υπουργικά κτίρια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back