ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Τσίπρας: Υποσχέσεις για τερματισμό των περικοπών

Εικόνα του άρθρου Αλ. Τσίπρας: Υποσχέσεις για τερματισμό των περικοπών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2018, 18:54
ΕΛΛΑΔΑ

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης ανέπτυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, που προήλθε από τον ανασχηματισμό της περασμένης Τρίτης 28 Αυγούστου 2018

«Με τον κύκλο των μνημονίων έκλεισε και ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, των μειώσεων και των περικοπών και μπορεί να ανοίξει ο κύκλος των ελαφρύνσεων, των πολιτικών κοινωνικής στήριξης, ο ενάρετος κύκλος της δίκαιης ανάπτυξης» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Παράλληλα επεσήμανε πως «προϋπόθεση για την ανάκτηση της εργασίας είναι η δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος, που μπορεί να επιτευχθεί με τη διοικητική αποτελεσματικότητα και την καταπολέμηση των εστιών διαφθοράς στο διοικητικό μηχανισμό.

Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν έχουν τελειώσει, αντίθετα πρέπει να επιταχυνθούν και να βαθύνουν. «Πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε την πολιτική βούληση να φτιάξουμε ένα κράτος σύγχρονο και ανταγωνιστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημαντικός άξονας του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης, αποτελεί, όπως είπε ο πρωθυπουργός και η οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους. Σε αυτό τον τομέα θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και το πρόσημο της πολιτικής της κυβέρνησης, δηλαδή, στα πεδία της κοινωνικής ασφάλισης, της πρόνοιας, της υγείας και της παιδείας, όπου έχουν γίνει ήδη μεγάλα βήματα, ανέφερε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα ένα κοινωνικό κράτος που θα απαντά στις σύγχρονες ανάγκες.

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς τόνισε ότι η «η ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης δεν είναι αξίωμα, ούτε προνόμιο, αλλά ευθύνη» και τους κάλεσε όλους σε σκληρή δουλειά «με το ηθικό πλεονέκτημα της σεμνότητας, της ανιδιοτέλειας, της εντιμότητας», «ώστε να ανοίξουμε μια νέα αισιόδοξη προοπτική για την πατρίδα μας και τον λαό μας, που το αξίζει».

Η τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back