Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Τσίπρας: Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους

Εικόνα του άρθρου Αλ. Τσίπρας: Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2018, 21:03
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών έβαλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

«Η θητεία της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται το φθινόπωρο του 2019», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για τις αυτοδιοικητικές και τις βουλευτικές εκλογές.

«Θεσμικά έχουμε ήδη πάρει την απόφαση να απεμπλακούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Από εκεί και πέρα γνωρίζετε ότι η θητεία της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται το φθινόπωρο του 2019», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για τις αυτοδιοικητικές και τις βουλευτικές εκλογές.

«Τρία χρόνια τώρα παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Με το που θα βγει η χώρα από τα μνημόνια θα έχουμε μπροστά μας ως κυβέρνηση άλλον έναν χρόνο με βάση τη θητεία μας, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα έργο», είπε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας πως πρόκειται για ένα έργο «το οποίο δεν θα είναι στο πλαίσιο των συμφωνιών μας με τους εταίρους και της στενής πειθαρχίας και επιτροπείας, αλλά θα είναι οι δικές μας αποφάσεις».


ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «βρισκόμαστε σε μία διαπραγμάτευση ευαίσθητη και κρίσιμη» διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά υπερασπιζόμενη τις εθνικές θέσεις. «Εμείς επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι και όχι να παραδώσουμε κάτι το οποίο εδώ και 70 χρόνια έχει παραδοθεί από άλλους» ανέφερε, απαντώντας στις αιτιάσεις περί παραχώρησης του ονόματος «Μακεδονία».


Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η οποία, όπως υπογράμμισε, δεν ήταν ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μία σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση. «Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν. Δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, πηγαίνει κάθε χρόνο» παρατήρησε, κάνοντας λόγο για «δολοφονική επίθεση από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς».

Υπογράμμισε στη συνέχεια την ανάγκη να μείνει η Θεσσαλονίκη μία πόλη δημοκρατική. «Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο να λέει ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια. Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου» είπε ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, αν υπάρχει δυνατότητα, μέσω του facebook, να αποκλείονται συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων από διάφορα άτομα.

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας εναπόθεσε ένα μπουκέτο κόκκινα γαρύφαλλα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη του βουλευτή της Αριστεράς και μαραθωνοδρόμου της ειρήνης, ο οποίος δολοφονήθηκε από παρακρατικούς στις 22 Μαΐου 1963. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναχώρησε για το γραφείο του, στο διοικητήρο, όπου θα έχει συσκέψεις για την προώθηση του κυβερνητικού έργου στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back