ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Τσίπρας: Λύση στο Eurogroup ή έκτακτη σύνοδος κορυφής

Εικόνα του άρθρου Αλ. Τσίπρας: Λύση στο Eurogroup ή έκτακτη σύνοδος κορυφής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2017, 18:30
ΕΛΛΑΔΑ

Τη σύγκλιση έκτακτης συνόδου κορυφής, αν δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής 7 Απριλίου ζήτηση ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε για πολύ ακόμα παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και της προοπτικής της Ευρώπης», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αφήνοντας εκ νέου αιχμές κατά των δανειστών και φωτογραφίζοντας το ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι κάθε φορά που πλησιάζουμε σε συμφωνία, κάποιοι έρχονται τελευταία στιγμή να βάλουν επιπρόσθετες απαιτήσεις, παραβιάζοντας τα συμφωνηθέντα.

Την ευθύνη φέρουν όλα τα μέρη, τόνισε από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ. Ανέφερε ότι, στις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες υπήρξε σημαντική πρόοδος, προσθέτοντας ότι, κάθε μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά σε μια συμφωνία.


«ΣΥΓΚΛΙΣΗ»

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν,  Άνικα Μπράιντχαρντ υποστήριξε σήμερα ότι υπήρξε «σύγκλιση» σε βασικά θέματα της αξιολόγησης μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης διαπιστώνει η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ αξιωματούχων της Ευρωζώνης και της ελληνικής κυβέρνησης.

Η συνάντηση ήταν «πολύ καλή», είπε, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν εκτιμά πως υπάρχει σύγκλιση σε βασικά θέματα της αξιολόγησης και ελπίζει ότι στο Εurogroup της Μάλτας, την Παρασκευή, θα καταγραφεί αξιοσημείωτη πρόοδος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back