Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα θα πιάσει τους στόχους

Εικόνα του άρθρου Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα θα πιάσει τους στόχους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2017, 23:20
ΕΛΛΑΔΑ

Τη δέσμευσή τους στη μεγάλη προσπάθεια της αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, της προστασίας του πλανήτη και της δημιουργίας προοπτικής για τις επόμενες γενιές, επαναβεβαίωσαν οι ηγέτες και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλον τον πλανήτη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα.

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, οι ηγέτες και οι εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, να επαναβεβαιώσουμε τις δεσμεύσεις μας για την προστασία του πλανήτη, τις δεσμεύσεις μας στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Δεσμεύσεις που είχαμε λάβει πριν από δύο χρόνια, πάλι εδώ στο Παρίσι. 

Σήμερα ξανά βρεθήκαμε στην ανάγκη να επαναβεβαιώσουμε αυτές τις δεσμεύσεις, δεδομένου ότι δυστυχώς δεν είναι όλες οι χώρες που ακλουθούν τα συμφωνηθέντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης Κορυφής για το κλίμα, στο Παρίσι.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος: «Πιάνουμε τους στόχους του 2020, σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας και είμαστε απολύτως αισιόδοξοι ότι θα πιάσουμε και τον στόχο του 2030. Στόχος μας για το 2030 να θυμίσω είναι να έχουμε το 50% της παραγόμενης ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών μας στην Ελλάδα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Η διάσκεψη με τίτλο «One Planet» έγινε υπό τη σκιά της αποχώρησης των Ηνωμένων Πολιτειών από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Μετά την διατύπωση και συμφωνία επί του θεωρητικού πλαισίου και την έναρξη της σταδιακής εξειδίκευσης των μέτρων στη Βόννη, η διάσκεψη είχε ως στόχο την εύρεση χρηματοδοτήσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και η αξιολόγηση των δράσεων, η επιτάχυνση των δεσμεύσεων και η ευρεία κινητοποίηση κάθε φορέα που μπορεί να συμβάλει.

Συνδιοργανωτές της διάσκεψη η γαλλική προεδρία, η Παγκόσμια Τράπεζα και ο ΟΗΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back