Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Τσίπρας: Διεύρυνση συνεργασίας με Ν. Κορέα

Εικόνα του άρθρου Αλ. Τσίπρας: Διεύρυνση συνεργασίας με Ν. Κορέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2017, 22:05
ΕΛΛΑΔΑ

«Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση σε μια σειρά από κομβικούς τομείς συνεργασίας και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν και πολύ μεγαλύτερα περιθώρια ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Δημοκρατίας της Κορέας, Λι Νακ Γιον στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός βρέθηκε στην Αθήνα λόγω της Αφ της Ολυμπιακής Φλόγας για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα, το 2018.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την οικονομική συνεργασία, ο Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι μπορεί να αποκτήσει σημαντική δυναμική. Ανέφερε ότι συζητήθηκε η προοπτική περισσότερων κορεατικών εταιρειών να επενδύσεων στην Ελλάδα «ειδικότερα στον τομέα των υποδομών, στον τομέα της ενέργειας, στον τομέα της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας», όπως επίσης και η δυνατότητα αύξησης των ελληνικών εξαγωγών «πέρα από τον αγροτοδιατροφικό τομέα, στον οποίο ήδη αναφέρθηκα, καθώς και στον τομέα του ναυτιλιακού εξοπλισμού».

Από την πλευρά του ο Λι Νακ Γιον, αφού αναφέρθηκε στους δεσμούς των δύο χωρών και ευχαρίστησε για τη φιλοξενία μίλησε για τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα του από τη Βόρεια Κορέα και ευχαρίστησε την Ελλάδα που βρίσκεται στο πλευρό της Κορέας. 

«Το 21% των παραγγελιών που έχουν τα ναυπηγεία μας προέρχονται από την Ελλάδα. Το εμπορικό ισοζύγιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κορέα επηρεάζεται πάρα πολύ σημαντικά από τον ναυπηγικό τομέα. Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ισορροπημένο το ισοζύγιο. Για αυτό θέλουμε να έχουμε περισσότερες εισαγωγές από την Ελλάδα: αγροτοδιατροφικά προϊόντα, κρασί, λάδι, άλλα γεωργικά προϊόντα, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει και στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου του κορεατικού λαού, επίσης» επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Ν. Κορέας.

Πρέπει να διευρύνουμε τις εμπορικές συναλλαγές μας, να μειώσουμε τις διαφορές στο εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ των χωρών μας, σημείωσε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας, ενώ, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη χώρα του, με αφορμή τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ν. Κορέα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back