ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου

Εικόνα του άρθρου Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/11/2017, 17:13
ΕΛΛΑΔΑ

Στην ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην κοινωνική σύνοδο κορυφής της ΕΕ για τη δίκαιη απασχόληση και την ανάπτυξη, που γίνεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

«Η Ευρώπη έχει τα τελευταία χρόνια οδηγηθεί σε μια απολύτως νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση που έχει δημιουργήσει τεράστιες ανισότητες τόσο εντός όσο και μεταξύ των κρατών μελών. Είναι ανάγκη να συζητήσουμε την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η σύνοδος «είναι μια ευκαιρία ώστε να ανοίξουμε το δρόμο σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα προστατεύουν τα κοινωνικά κεκτημένα και τα εργασιακά δικαιώματα» επισημαίνοντας πως «για μας δε τους Έλληνες, που έχουμε υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, είναι και μια ευκαιρία να αναδείξουμε για άλλη μια φορά την ανάγκη προστασίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την επαναφορά του κοινωνικού κεκτημένου σε ό,τι αφορά στην εργασιακή νομοθεσία στην Ελλάδα».

Κλείνοντας ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις φονικές πλημμύρες στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για δύσκολη στιγμή για τη χώρα και τον ελληνικό λαό, ευχαριστώντας τους εταίρους για το κύμα αλληλεγγύης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back