ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Τσίπρας: «Αναγκαία η σταδιακή μείωση της φορολογίας»

Εικόνα του άρθρου Αλ. Τσίπρας: «Αναγκαία η σταδιακή μείωση της φορολογίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2018, 21:02
ΕΛΛΑΔΑ

«Υπάρχει πλέον ο οδικός χάρτης για την αποκλιμάκωση της φορολογικής επιβάρυνσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη 2η συνάντηση των Αθηνών για τις ευρωπαϊκές ΜμΕ, που διοργανώνουν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

«Το 2018 είναι το κρισιμότερο έτος για τη χώρα που από το 2010 μπήκε σε πρωτοφανή περιπέτεια. Τελειώνουμε τα προγράμματα στήριξης και την ασφυκτική επιτροπεία και την επόμενη ημέρα που θέλουμε να είναι μέρα παραγωγικής δημιουργίας και βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος εκτίμησε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις καθώς τα δημόσια οικονομικά έχουν μπει σε τάξη και οι δείκτες οικονομικού κλίματος ανακάμπτουν. 

Χαρακτήρισε ενθαρρυντικό ότι το 2017 το ισοζύγιο ανοίγματος και διαγραφών επιχειρήσεων είναι θετικό με 6.000 περισσότερες συστάσεις, ενώ υπογράμμισε ότι από φέτος και τα επόμενα χρόνια αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ πάνω από το 2%.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεσμεύτηκε για τη μείωση της υψηλής φορολογίας με δίκαιο και στοχευμένο τρόπο και καλά σχεδιασμένο τρόπο: «Θέλω να αναγνωρίσω ότι η φορολογία είναι εξαιρετικά υψηλή στις επιχειρήσεις και ειδικά στις μικρομεσαίες. Πρέπει να προχωρήσουμε στη μείωση της με τρόπο δίκαιο και στοχευμένο», υπογράμμισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι αποτελεί ωμή παραπλάνηση να ισχυρίζεται κανείς ότι μπορεί σε μια ημέρα να εξαλείψει όλα τα φορολογικά βάρη και ότι είναι θέμα βούλησης.

«Η μείωση της φορολογίας δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής βούλησης. Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός υποχρέωσε την χώρα στην εξυπηρέτηση ενός διογκούμενου δημόσιου χρέους. Υποχρεώνει τη σημερινή κυβέρνηση και τις επόμενες να έχουν ως προτεραιότητα την απομείωση του χρέους. Μέσα από αυτή τη δύσκολη πορεία καταφέραμε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι δικαιούται ο ελληνικός λαός και οφείλουν να προχωρήσουν σε μέτρα για το δημόσιο χρέος« κατέληξε ο πρωθυπουργός.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΒΕΕ

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης επισημαίνοντας ότι «στη διάρκεια αυτής της περιόδου και μέχρι το 2014, εξαφανίστηκε ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων κυρίως μικρές και μεσαίες. Σύμφωνα με τις πιο έγκυρες εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός έφτασε τις 220.000 αφού ο αριθμός των επιχειρήσεων μειώθηκε από 840.000 το 2008 στις 620.000 το 2014. Από το «κλείσιμο» αυτών των επιχειρήσεων αλλά και από τις απολύσεις, περίπου 780.000 άτομα προστέθηκαν στο απόθεμα της ανεργίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back