ΗΠΕΙΡΟΣ

Αλ. Τσίπρας: «Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές οφειλές»

Εικόνα του άρθρου Αλ. Τσίπρας: «Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές οφειλές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/08/2016, 17:33
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την πρόθεση διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας κατά τις εκδηλώσεις μνήμης των 317 θυμάτων των ναζιστικών στρατεύματων κατοχής στις 16 Αυγούστου 1943.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Πιστεύω βαθιά ότι μέσα από την ενότητα και την ομοψυχία μπορούμε να διεκδικήσουμε και την ιστορική δικαίωση όσον αφορά τις ιστορικές οφειλές και αυτή η συντονισμένη και συγκροτημένη προσπάθεια από την Βουλή των Ελλήνων μπορεί να δώσει αποτελέσματα αξιοποιώντας όλα τα διπλωματικά και τα νομικά μέσα. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτό που μας προστάζει η μνήμη των αδικοχαμένων.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Πολιτισμού όχι μόνο την αποκατάσταση του γεφυριού της Πλάκας αλλά και την ανέγερση Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής του μαρτυρικού Κομμένου, για να θυμούνται οι επόμενες γενιές ότι μόνο μέσα από την ενότητα και την ομοψυχία μπορεί ο τόπος να προχωρήσει μπροστά.

Να σημειωθεί ότι η σφαγή του Κομμένου είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής, μαζί με εκείνες του Διστόμου και των Καλαβρύτων, με 317 θύματα, ανάμεσα στα οποία 97 βρέφη και παιδιά, καθώς και 119 γυναίκες.

Κατά τις εκδηλώσεις μνήμης, άγημα του στρατού απέδωσε τιμές ενώ τον κ. Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν η Κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος, βουλευτές και ο Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στον οποίο ανήκει το Κομμένου, κ. Ευστάθιος Γιαννούλης. Τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων και  εκδηλώσεις στην πλατεία του μαρτυρικού χωριού.


Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Ραπακούση


Διαβάστε εδώ τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back