ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ατζέντα με Πλάκα, πακέτο Γιούνκερ και ολίγο… Αχελώο

Εικόνα του άρθρου Ατζέντα με Πλάκα, πακέτο Γιούνκερ και ολίγο… Αχελώο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/08/2016, 18:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ευκαιρία να μιλήσει για λίγο χρόνο προσωπικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, στο περιθώριο των εκδηλώσεων στο Κομμένο της Άρτας για το ολοκαύτωμα από τους ναζί. 

Ο κ. Καχριμάνης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για το γεφύρι της Πλάκας, την πρόοδο των εργασιών και τις δυσκολίες που παρουσιάζει. 

Επίσης, με αφορμή την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη δημιουργία μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο χώρο του ιστορικού γεφυριού, επανέφερε την πρόταση του για τέλεση ενιαίου μνημόσυνου για τα θύματα του Εμφυλίου Πολέμου. 

Ο κ. Καχριμάνης άνοιξε και ένα θέμα στο οποίο τμήματα και πρόσωπα του κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αντιταχθεί: τα έργα στη Μεσοχώρα, με τον κ. Καχριμάνη πάντως να βάζει… επιδέξια ζήτημα απεμπλοκής τους από το «καυτό» ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο κ. Τσίπρας συμφώνησε στην απεμπλοκή των έργων από την εκτροπή του ποταμιού. 

Ακόμα, ο κ Καχριμάνης έθεσε το θέμα ένταξης των οδικών συνδέσεων της Ιόνιας Οδού με Πρέβεζα και Κακαβιά στο «πακέτο Γιούνκερ», ενημερώνοντάς τον ότι υπάρχουν ώριμες μελέτες και τέλος, τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών για τις ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν αγροτικά προϊόντα και  ζήτησε περαιτέρω βελτιώσεις για   τη διαχείριση των βοσκοτόπων, ζητώντας την υπαγωγή της αρμοδιότητας για τα δάση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back