ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αλ. Καχριμάνης: «Εμείς δεν υποσχόμαστε θαύματα»

Εικόνα του άρθρου Αλ. Καχριμάνης: «Εμείς δεν υποσχόμαστε θαύματα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2019, 01:07
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στη γεμάτη με κόσμο συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Du Lac, ο περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος Αλέκος Καχριμάνης ζήτησε εντολή «αυτοδιοίκησης και όχι ετεροδιοίκησης» και καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή. Το ίδιο είχε ζητήσει λίγα λεπτά πριν ένας πρώην πολιτικός, που προλόγισε τον κ. Καχριμάνη. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο. Ο κ. Μπένος ζήτησε «όχι μόνο μια σημαντική, αλλά και συμβολική, νίκη από την πρώτη Κυριακή», ενώ, αφού υπενθύμισε την πολιτική του αναφορά, είπε απλά ότι «εδώ με έφερε η ψυχή μου» και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Καχριμάνη (σ.σ."Διάζωμα" και Περιφέρεια Ηπείρου έχουν συνεργαστεί για την πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου).

Στην ομιλία του, ο κ. Καχριμάνης εμφανίστηκε σίγουρος για την πρωτιά της παράταξής του «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» στις εκλογές του Μαΐου. Όπως υποστήριξε όμως, η παράταξη πρέπει να έχει λυμένα τα χέρια της στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Αλλιώς, όπως άφησε να εννοηθεί, πολλά έργα μπορεί να μη γίνουν και αναφέρθηκε σε έργα που δεν θα υπήρχαν, όπως η επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και οι ΧΥΤΑ, «αν η ‘Αξιοβίωτη Ανάπτυξη’ δεν ήταν συμπαγής πλειοψηφία». Στη συνέχεια έκανε έναν εκτενή απολογισμό των έργων και δράσεων της περιφερειακής αρχής: «Σήμερα μιλάμε το έργο μας. Έργο που δεν κρύβεται, δεν διαγράφεται, δεν μηδενίζεται».

Για το τρέχον ΕΣΠΑ, επεσήμανε ότι οι δεσμεύσεις είναι σε υψηλό ποσοστό, προσθέτοντας ότι η υλοποίηση των έργων δεν εξαρτάται μόνο από την Περιφέρεια αλλά και από τους δικαιούχους των έργων, όπως οι Δήμοι, το Πανεπιστήμιο, οι ιδιώτες, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι έτοιμη για το επόμενο ΕΣΠΑ.

Από την προεκλογική του ομιλία, δεν έλειψαν οι αιχμές προς τους αντιπάλους. «Εμείς δεν υποσχόμαστε ούτε οράματα ούτε θεάματα ούτε θαύματα. Υπάρχουν υποψήφιοι που φαντάζονται ότι είναι πρωθυπουργοί. Δίνουν υποσχέσεις για έργα που χρειάζονται τρεις και τέσσερις κρατικοί προϋπολογισμοί για να γίνουν» τόνισε.

Στην ομιλία του, συμπεριέλαβε τη «μάχη» για την προστασία της φέτας («Η μάχη αυτή θα κερδηθεί. Ας μην έχει κανείς αμφιβολία» είπε) ενώ δεν ξέχασε την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. «Οφείλει το ελληνικό κράτος να σταματήσει να τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Να  αντιληφθεί πως η μειονότητα είναι δισυπόστατη. Περιλαμβάνει και τους  ελληνόφωνους και τους βλαχόφωνους. Ως εδώ και μη παρέκει» είπε. Ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε ουκ ολίγες φορές κατά την ομιλία του ότι η παράταξη «είναι παράταξη ευθύνης» όπως και ότι «η Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια ήταν παντού παρούσα».

Χαιρετισμό στην πολιτική εκδήλωση έκανε και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Χρήστος Φώλιας.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back