Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αλ. Καχριμάνης: «’Αρπαχτές’ αιτιάσεις»

Εικόνα του άρθρου Αλ. Καχριμάνης: «’Αρπαχτές’ αιτιάσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2019, 18:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Όποιος ή όποιοι λοιπόν διακινούν  ‘αρπαχτές’ αιτιάσεις ότι στην Ήπειρο ο τουρισμός ‘αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία αρπαχτής’, κατά τεκμήριο δεν εξυπηρετούν τα ηπειρωτικά συμφέροντα. Τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία αύξησης των τουριστών στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια μιλούν από μόνα τους»: Αυτή είναι η απάντηση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη στην ανακοίνωση του εκλεγμένου επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρου Ριζόπουλου (σ.σ. του οποίου το όνομα ο κ. Καχριμάνης δεν λέει ποτέ).

Ο κ. Ριζόπουλος, με ανακοίνωσή του, επέρριψε ευθύνες για τη μη τήρηση των προδιαγραφών και την αφαίρεση της «Γαλάζιας Σημαίας» από τις τρεις πολυπληθείς παραλίες της Πρέβεζας στην περιφερειακή αρχή, και δη στον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου.

Ο κ. Καχριμάνης αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ότι η χρήση του αιγιαλού και της παραλίας είναι αρμοδιότητα των Δήμων και όχι των Περιφερειών, χαρακτηρίζοντας «αδαείς ή εμπαθείς και υπόλογους για διακίνηση ψευδών ισχυρισμών» τους πολιτικούς αντιπάλους. Επιπλέον, σημειώνει ότι μόνο οι Δήμοι ή άλλοι φορείς που έχουν αναλάβει τη διαχείριση ακτών έναντι ανταλλάγματος από τους Δήμους μπορούν να υποβάλουν αίτηση για «Γαλάζια Σημαία». Σε αυτό το σημείο, ο περιφερειάρχης υποδεικνύει ως υπεύθυνο για την όλη υπόθεση τον Δήμο Πρέβεζας, ο οποίος πρέπει να προσλάβει το κατάλληλο προσωπικό, όπως ναυαγοσώστες. 

Από την πλευρά της, η περιφερειακή αρχή δηλώνει ότι «η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν και παραμένει αρωγός των Δήμων, καθαρίζοντας παραλίες, τοποθετώντας ράμπες ΑμεΑ κ.α., για να μην αναφερθούμε εκτενώς  στα μεγάλα έργα υποδομής που αλλάζουν την εικόνα και τις προοπτικές του παραλιακού μετώπου»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back