Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για το Φρούριο Αγίου Γεωργίου

Εικόνα του άρθρου Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για το Φρούριο Αγίου Γεωργίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2021, 18:20
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στη ματαίωση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του πρώην στρατοπέδου που βρίσκεται στο Φρούριο του Αγίου Γεωργίου της Πρέβεζας, στην Κυανή Ακτή, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο διαγωνισμός είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 4 Ιουνίου. Σύμφωνα με την προκήρυξη, ως τιμή εκκίνησης για το ετήσιο μίσθωμα είχε οριστεί το ποσό των 20.000 ευρώ (εντός του Φρουρίου υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις και εκεί στεγαζόταν το πρώην στρατόπεδο «Τχη Αθανασιάδη Ιωάννη»).

Η ματαίωση του διαγωνισμού έγινε μετά «τις διαδοχικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της τελευταίας. Η Περιφέρεια Ηπείρου χαρακτηρίζει καταρχάς «θετική την εξέλιξη». Και προσθέτει: «Μετά την εξέλιξη αυτή η Περιφέρεια είναι σε αναμονή προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά της για παραχώρηση της χρήσης του πρώην στρατοπέδου για κοινωφελείς σκοπούς».

Πριν από λίγο καιρό, με την προκήρυξη του διαγωνισμού, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του δικαιώματος χρήσης του πρώην στρατοπέδου, προκειμένου να το αξιοποιήσει από κοινού με τον Δήμο Πρέβεζας, σε επιστολή της προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back