πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ακτή Μιαούλη: Ξεκίνησε η πλακόστρωση...

Εικόνα του άρθρου Ακτή Μιαούλη: Ξεκίνησε η πλακόστρωση...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/08/2024, 19:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο παραλίμνιο μέτωπο, στο μεγάλο πεζοδρόμιο της Ακτής Μιαούλη (οδός Κ. Παπούλια, επίσημα), άρχισε να γίνεται η τοποθέτηση των πλακών. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί πλάκες την αρχή της Ακτής Μιαούλη, μετά το πάρκο Κατσάρη, μέχρι περίπου το ΚΕΠΑΒΙ. Έχει πλακοστρωθεί δηλαδή το 1/3 του πεζοδρομίου.

Το συνολικό μήκος της περιοχής παρέμβασης είναι 1,2 χλμ.

Η σύμβαση για την ανακατασκευή του μεγάλου πλακόστρωτου υπογράφηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο, με προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου τον έναν χρόνο. Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 350.000 ευρώ. Η πρώην δημοτική αρχή Ιωαννίνων είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε αποκατάσταση του κατεστραμμένου –σε πολλά σημεία- πλακόστρωτου, θεωρώντας επί της ουσίας πρόωρη ή άκαιρη οποιαδήποτε συζήτηση για απομάκρυνση του κρηπιδότοιχου και ανάπλαση του παραλίμνιου αυτού τμήματος.

Το έργο λοιπόν προχωρά, με τη νυν δημοτική αρχή να έχει εγκρίνει και μια επιπρόσθετη πίστωση 60.000 ευρώ για τη φύτευση 65 δέντρων, η οποία αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο.


*Στη φωτογραφία: Το νέο πλακόστρωτο στην αρχή της Ακτής Μιαούλη, όπου τοποθετήθηκε… άμεσα και για κάποιον δυσνόητο λόγο ένας κάδος ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων!

ΣΧΟΛΙΑ
Γιώργος
Δεν θα σχολιάσουμε την άρον άρον απομάκρυνση των πικροδαφνών, αλλά μόνο την άψογη εκτέλεση του έργου από τους ανθρώπους που συνεχίζουν να εργάζονται ακάθεκτοι μέσα στο λιοπύρι κι εδώ θα προσθέσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που νομίζουμε ότι το αξίζουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back