ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ακροδεξιά συνθήματα σε σχολεία των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Ακροδεξιά συνθήματα σε σχολεία των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2023, 12:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό ακροδεξιά σύμβολα σε διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων, σε γειτονιές, αλλά και σχολεία. Η  επιστροφή νεοναζιστικών στοιχείων στα σχολικά συγκροτήματα προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που η ΧΑ είχε τον έλεγχο σε σχολεία της πόλης.

Η εμφάνιση νεοναζιστικών και ακροδεξιών συνθημάτων στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας (φωτό), αλλά και σε αφίσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο εκλογικό της περίπτερο, προκάλεσε την αντίδρασή της, με ανακοίνωση.

«Οι νεοναζί και η ακροδεξιά είναι ξανά ‘αναγκαία’ και χρήσιμα για το σύστημα. Τα μισητά τους σύμβολα ξαναεμφανίζονται στα Γιάννινα, σε γειτονιές και, δυστυχώς, σε σχολεία, αναβιώνοντας την κατάσταση που επικρατούσε μια δεκαετία πριν.

Οπαδικά και ναζιστικά σύμβολα μαζί κάνανε την εμφάνισή τους ξανά στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας, ενώ τις προάλλες, ακροδεξιοί και νεοναζί κατέστρεψαν αφίσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ» τονίζει και συμπληρώνει:

«Οι χιλιάδες που ήμασταν έξω από το Εφετείο, όταν, υπό τη λαϊκή πίεση καταδικάστηκε η νεοναζιστική δολοφονική συμμορία και μας χτυπούσαν οι ομοϊδεάτες τους, τα ΜΑΤ, θα είμαστε ξανά μπροστά τους.

Πρέπει να είμαστε, γιατί καμία αστική κυβέρνηση δεν θα τους ανακόψει. Γιατί τους χρειάζεται ως υπουργούς, στελέχη και συμμάχους που θα να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» ενάντια στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, πάντα στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των μεγαλοεργοδοτών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back