Oikonomou pisoi

Ακριβή και πιο ποιοτική η τουριστική Ήπειρος

Εικόνα του άρθρου Ακριβή και πιο ποιοτική η τουριστική Ήπειρος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2019, 10:37

Η πιο ακριβή Περιφέρεια της χώρας στα ξενοδοχεία τριών αστέρων ήταν η Ήπειρος τον περασμένο Μάρτιο, ενώ ήταν τέταρτη ακριβότερη στα τετράστερα, τρίτη στα καταλύματα ενός-δύο αστέρων. Ήταν όμως πέμπτη στα πολυτελή ξενοδοχεία, προσφέροντας τιμές χαμηλότερες στα πεντάστερα.

Ωστόσο, παραμένει πρώτη σε ποιότητα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 με γενικό δείκτη ικανοποίησης 91,3%, που είναι ο ψηλότερος στη χώρα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019, στην πρώτη θέση προτίμησης προορισμών βρίσκεται η Αθήνα και στη δεύτερη θέση η Θεσσαλονίκη. Στην τρίτη θέση ανέβηκε το Ναύπλιο (σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2019) ενώ στην τέταρτη θέση για πρώτη φορά το τρέχον έτος εισέρχεται η Πάτρα. Στην πέμπτη θέση υποχώρησαν τα Γιάννενα. Στις θέσεις 6 έως 8 εισέρχονται για πρώτη φορά το 2019 οι ακόλουθοι προορισμοί: Bόλος, Ρέθυμνο και Καλαμπάκα. Στις δύο τελευταίες θέσεις υποχώρησαν τα Καλάβρυτα και το Λουτράκι.

Όλο το 2018 τα Γιάννενα ήταν στην τέταρτη θέση των προορισμών.

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση το Φεβρουάριο του 2019 αυξήθηκε κατά 4,0% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Η αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης ήταν αποτέλεσμα της αύξησης της ταξιδιωτικής κίνησης από τις χώρες της ΕΕ  κατά 1,7% και της ταξιδιωτικής κίνησης από τις χώρες εκτός της ΕΕ  κατά 7,0%.

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία μειώθηκε κατά 14,2%, ενώ αυτή από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 30,9%. Η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 118,7% και μειωμένη κατά 12,0% ήταν η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 52,6%.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back