Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ακριβαίνει η πλαστική σακούλα

Εικόνα του άρθρου Ακριβαίνει η πλαστική σακούλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2018, 21:24
ΕΛΛΑΔΑ

Από τη νέα χρονιά οι πλαστικές σακούλες ακριβαίνουν κατά πέντε λεπτά και θα κοστίζουν 9 λεπτά (με ΦΠΑ), σύμφωνα με απόφαση της ευρείας πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΑ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, υποστήριξε ότι «δεν θέλουμε να εισπράξει ο ΕΟΑΝ (σ.σ.: Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης) ούτε ένα λεπτό του ευρώ, γιατί στ' αλήθεια επιθυμούμε να μην χρησιμοποιηθεί καμία λεπτή πλαστική σακούλα. Το λέω καθ' υπερβολή, αλλά θέλουμε οι πολίτες να χρησιμοποιούν σακούλες πολλαπλής χρήσης, υφασμάτινες, υφαντές, από ανακυκλώσιμα υλικά, ακόμα και καροτσάκια για τις καταναλωτικές τους συνήθειες».

Αναφερόμενος στους στόχους που πρέπει να πιάσει η Ελλάδα είπε ότι «έως το τέλος του 2019 η χώρα μας θα πρέπει να καταναλώνει έως 90 πλαστικές σακούλες ανά άτομο», και ενημέρωσε ότι  πριν την εφαρμογή του νόμου για την μείωση της χρήσης λεπτής πλαστικής σακούλας και  σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του 2017, η αντίστοιχη κατανάλωση ήταν στη χώρα μας από 300-400 πλαστικές σακούλες ανά άτομο.

«Νομίζω ότι όλοι θέλουμε να μη βλέπουμε πλαστικές σακούλες στις θάλασσές μας, στα ρέματα, στους εθνικούς δρόμους και αλλού. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει όλοι μας να αλλάξουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες και να χρησιμοποιούμε άλλα μέσα μεταφοράς καταναλωτικών προϊόντων» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ
Jim
Για να σταματήσουμε την κυκλοφορία της πλαστικής σακούλας η λύση είναι να την καταργήσουμε. Να απαγορευτεί διά νόμου η χρήση της. Να υποχρεωθουν τα πολυκαταστήματα να χρησιμοποιούν χάρτινες! Κι όχι να τιμωρείται ο καταναλωτής με τα λεγόμενα "τελη περιβάλλοντος"..
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back