Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ακόμα ένα μαζικό «όχι» από τα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Ακόμα ένα μαζικό «όχι» από τα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2021, 16:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με πολύ κόσμο, κυρίως στα μπλοκ του ΠΑΜΕ και των σωματείων που αναφέρονται σε αυτό, αλλά και αρκετό ακόμα στα υπόλοιπα μπλοκ, έγινε η απεργιακή πορεία στα Γιάννενα (ενώ ετοιμάζεται και μια απογευματινή).

Αυτή τη φορά δεν υπήρξαν εντάσεις, καθώς το (μαζικό) μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε χωρίς υπογραφή, αλλά με πικέτες κ.λπ. Αρκετό κόσμο είχαν επίσης τα μπλοκ της Ταξικής Ενότητας, της Ταξικής Πορείας, ξεχωριστά πανό είχαν οι δικηγόροι των Ιωαννίνων, η ένωση καλλιτεχνών, κ.α.

Την ίδια περίπου ώρα η κυβέρνηση προσπάθησε, ανεπιτυχώς αυτή τη φορά, να κινητοποιήσει το μηχανισμό «κοινωνικού αυτοματισμού». Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στις πανελλαδικές, την ώρα που η υπουργός είχε σπεύσει να κινηθεί νομικά, ενώ γνώριζε ότι οι εκπαιδευτικοί είχαν εξαιρεθεί της απεργίας.

Επίσης, από το πρωί η κυβέρνηση προσπαθεί να απαντήσει στο βασικό επιχείρημα των διαδηλωτών, ότι δηλαδή καταργείται το οκτάωρο, αντιπαραθέτοντας μόνο το κομμάτι του νόμου που λεκτικά κρατάει το οκτάωρο σε ισχύ και αποφεύγοντας όλες εκείνες τις διατάξεις που ελαστικοποιούν και σχετικοποιούν το χρόνο εργασίας, τόσο ως μέγεθος, αλλά και ως μέτρηση για το μισθό.

Πριν τη συγκέντρωση έγιναν εκτενείς ομιλίες από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρο και σύντομοι χαιρετισμοί από πρωτοβουλίες και σωματεία, που αναφέρονται στο ΠΑΜΕ.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back