Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Άκαρπη» η συνάντηση καλλιτεχνών-δημάρχου Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Άκαρπη» η συνάντηση καλλιτεχνών-δημάρχου Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2021, 20:52
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου με ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι η συνάντηση με το δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, η οποία έγινε στις 27 Μαΐου, δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα.

«Δεν υπάρχει καμία πολιτιστική πολιτική και προγραμματισμός του Δήμου ,που να έχει σαν κύριο μέλημα τη στήριξη του πλούσιου και πλουραλιστικού ντόπιου δυναμικού, που εδώ και 1,5 χρόνο τώρα είναι ένας από τους πιο βαριά πληττόμενους κλάδους από την πανδημία» αναφέρει η ΕΚΗ στην ανακοίνωσή της.

Καταγγέλλει δε ότι ο Δήμος προέβη σε αδιαφανείς διαδικασίες, ειδικά στο ΔΗΠΕΘΙ, «με μια σωρεία δράσεων και αναθέσεων με υπέρογκα πόσα (αποκορύφωμα η παράνομη ανάθεση της παράστασης των 42.000€ του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με τίτλο ‘Από γιορτή σε γιορτή: Η Πασχαλιά της Λευτεριάς) και χωρίς καμία ουσιαστική πρόθεση να τεθούν υπό συζήτηση τα αιτήματα των καλλιτεχνών της Ηπείρου».

Ακόμα αναφέρει ότι υπάρχει «φανερή απροθυμία» της δημοτικής αρχής να στηρίξει το φεστιβάλ που έχει ανακοινώσει η ΕΚΗ, η οποία τονίζει ότι θα προχωρήσει κανονικά στη διοργάνωση:

«Μέσα σε αυτήν τη δυσμενή κατάσταση η Ε.Κ.Η. θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα όλων των επαγγελματιών καλλιτεχνών σε μια προσπάθεια συσπείρωσης και αναζωπύρωσης του πολιτισμού στη περιοχή μας ,ανακοινώνοντας πλέον επίσημα τη διεξαγωγή του πρώτου Διακαλλιτεχνικού Φεστιβάλ Πολλαπλών Δράσεων στην πόλη μας, που προβλέπεται να διεξαχθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2021.Καλούμε όλους τους ηπειρώτες καλλιτέχνες, καθώς και εκείνους, που ζουν και εργάζονται στην Ήπειρο, να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 17 Ιουνίου 2021».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back