ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αιχμές Μπέγκα για τις εκλογές στην ΠΕΔ

Εικόνα του άρθρου Αιχμές Μπέγκα για τις εκλογές στην ΠΕΔ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2019, 14:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με την παράταξη «Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία» που αναφέρεται πολιτικά στη ΝΔ να επικρατεί, τελείωσαν και οι εκλογές στο όργανο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου.

Με αφορμή το αποτέλεσμα αλλά και την εκπροσώπηση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων στην παράταξη της ΝΔ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας κάνει λόγο για «μάσκες κάποιων ψευδεπίγραφων προοδευτικών που έπεσαν», αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Κατά τα άλλα, χαιρετίζει την απόφαση των προοδευτικών αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Ηπείρου να συνεργαστούν και να συμμετάσχουν ως μια συνεργαζόμενη παράταξη στις εκλογές της ΠΕΔ Ηπείρου και της ΚΕΔΕ. «Αντιδράσαμε ως πολιτικά όντα, απαντώντας στις σειρήνες των καιρών, που επεδίωξαν να περάσουν το απολιτίκ μοντέλο» τονίζει σε γραπτή του δήλωση. 

«Η Δημοκρατία είναι  ένα πολιτικό σύστημα και μια από τις θεμελιώδεις ανάγκες για να λειτουργήσει είναι η ύπαρξη πολιτικών κομμάτων, όταν αναφερόμαστε στην κεντρική διοίκηση και παρατάξεων, αλλά κι όταν αναφερόμαστε στην αυτοδιοίκηση. Ο δρόμος για την ανασυγκρότηση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας είναι μακρύς και δύσκολος» προσθέτει.

Ο κ. Μπέγκας επισημαίνει ακόμη με νόημα ότι απαιτείται «να ξεπεράσουμε προσωπικές φιλοδοξίες και μικρότητες, κάτι το οποίο, δυστυχώς, στις εκλογές για την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων της αυτοδιοίκησης για την Ήπειρο δεν ακολουθήθηκε απ’ όλους μας στον βαθμό που οφείλαμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back