ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αιτήματα στο Μαθηματικό

Εικόνα του άρθρου Αιτήματα στο Μαθηματικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2021, 12:10
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική στο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου Μαθηματικού Ιωαννίνων, ενόψει της εξεταστικής ζητούν τα εξής:

1) Να υπάρξει άμεση ενημέρωση πριν και κατά τη διάρκεια της εξεταστικής. Το τμήμα να ανακοινώσει άμεσα τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο των εξετάσεων.

2) οι διδάσκοντες να προχωρήσουν σε διεξαγωγή προόδων και απαλλακτικών εργασιών. «Το απαρχαιωμένο σύστημα βαθμολόγησης που ακολουθεί το τμήμα, με μία και μόνο εξέταση κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες ενός τμήματος Μαθηματικών» αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

3) Να σταματήσουν οι διπλές και τριπλές εξετάσεις σε κάθε μάθημα. Να πραγματοποιούνται επιπρόσθετες προφορικές, μόνο για τους φοιτητές που στην γραπτή εξέταση βαθμολογήθηκαν στο εύρος 3,5-4,99/10.

4) Άμεση δημοσίευση ενδεικτικών λύσεων σε όλα τα μαθήματα, τη μέρα της εξέτασης.

5) Το τμήμα να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα στατιστικά δεδομένα για τους φοιτητές (μέσος όρος βαθμού πτυχίου, μέσος όρος διάρκειας σπουδών, μέσος όρος φοιτητών πρώτου έτους που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στα 4 χρόνια, όπως προβλέπεται από τον οδηγό σπουδών κλπ.)

6) Να μην υιοθετηθεί η ΕΒΕ ( ειδικής βάσης εισαγωγής) στο τμήμα Μαθηματικών.

7) Η συνέλευση των καθηγητών άμεσα να υιοθετήσει το αίτημα των φοιτητών για πρόσληψη διδασκόντων.

8) Να σταματήσουν οι περιορισμοί δηλώσεων μαθημάτων.

9) Να σταματήσει η μετακύλιση ζητημάτων αδιάβλητου στις πλάτες των φοιτητών. «Δεν γίνεται να εξεταζόμαστε 2 και 3 φορές σε κάθε μάθημα, ενώ έχουμε ελάχιστο χρόνο ‘καθαρής’ εξέτασης και ξοδεύουμε ώρες για την πραγματοποίηση ταυτοπροσωπιών και λοιπών ελέγχων».

10) Να υπάρξει άμεση ενημέρωση για την επόμενη συνέλευση ( τμήμα) Καθηγητών, προκειμένου να παραβρεθούν φοιτητές του τμήματος Μαθηματικών και να εκφραστούν στο σύνολο των διδασκόντων τα αιτήματά μας.

Τέλος, ζητούν έγγραφη απάντηση και ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων της ιστοσελίδας του τμήματος ( https://math.uoi.gr/ )

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back