Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αίτημα για λύση στους ΤΟΕΒ, ενώ… έχει λυθεί;

Εικόνα του άρθρου Αίτημα για λύση στους ΤΟΕΒ, ενώ… έχει λυθεί;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2020, 12:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο βουλευτής της ΝΔ στα Γιάννενα Γιώργος Αμυράς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης, με θέμα τη ρύθμιση των οφειλών των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) προς τη ΔΕΗ.

Ο κ. Αμυράς ζητάει «να διασφαλιστεί μια βιώσιμη λύση προς όφελος της αγροτικής οικονομίας» και επισημαίνει ότι «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ Α.Ε. αποτελούν πλέον ένα χρονίζον πρόβλημα για τους αγρότες όλης της χώρας με συσσωρευμένα χρέη μη ικανά να εξυπηρετηθούν».

Επίσης, αναφέρει ότι «παρά τις εκτενείς προσπάθειες ισοσκελισμού των ισολογισμών τους σε πλαίσιο μακροχρόνιας οικονομικής βιωσιμότητας αποδείχθηκε αδύνατη η όποια λύση λόγω των δυσβάσταχτων συσσωρευμένων οφειλών».

Στο μεταξύ, πριν από τρεις μήνες περίπου, στις 25 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσε ότι «ο υπουργός υιοθέτησε και το σκεπτικό της πρότασης του περιφερειάρχη Ηπείρου, αφενός να εισπράξει η ΔΕΗ Α.Ε. τις οφειλές και αφετέρου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των ΤΟΕΒ ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου και εν γένει της διαχείρισης των εγγειοβελτιωτικών έργων».

Ο κ. Αμυράς στη δική του ερώτηση, αναφέρει ότι «παρά τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και τις εκτενείς προσπάθειες ισοσκελισμού των ισολογισμών των ΤΟΕΒ σε πλαίσιο μακροχρόνιας οικονομικής βιωσιμότητάς τους αποδείχθηκε αδύνατη η όποια λύση λόγω των δυσβάσταχτων συσσωρευμένων οφειλών προς τη ΔΕΗ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back