ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αίτημα για ΕΚΑΒ στα Πράμαντα

Εικόνα του άρθρου Αίτημα για ΕΚΑΒ στα Πράμαντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2020, 19:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Β. Τζουμέρκων επαναφέρει το αίτημα για ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στα Πράμαντα και σε έγγραφό του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη και το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αναφέρει ότι «η ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στην έδρα του δήμου αποτελεί πραγματική ανάγκη και θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, αλλά και πολλές κοινότητες του όμορου Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων».

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Βαΐτσης που υπογράφει την επιστολή, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο πληθυσμός της περιοχής μας σχεδόν πενταπλασιάζεται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Οι ανάγκες σε άμεση επέμβαση στις περιπτώσεις έκτακτων και σοβαρών περιστατικών δεν μπορούν να καλυφθούν από το ασθενοφόρο και το προσωπικό του έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας Πραμάντων».

Η προσπάθεια για την ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στα Πράμαντα είχε ξεκινήσει πέρυσι με επιστολή στην τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

«Οι επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα, το οποίο ευελπιστούμε να εξακολουθήσει να υπάρχει και με τη νέα ηγεσία και να ευοδωθεί το δίκαιο αίτημα του δήμου μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

Σύμφωνα με τον Δήμο Β. Τζουμέρκων, το αίτημα στηρίζει και η Περιφέρεια Ηπείρου, στην οποία έχει κοινοποιηθεί το έγγραφο, όπως έχει γίνει και στους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back