Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εξηγήσεις από το ΕΚΑΒ περί ιδιωτών

Εικόνα του άρθρου Εξηγήσεις από το ΕΚΑΒ περί ιδιωτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2018, 17:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αρνήθηκε ότι ισχύει οτιδήποτε σχετικά με την «προτροπή στην εμπλοκή ασθενοφόρων και οδηγών ιδιωτικών κλινικών για διακομιδές σε επείγουσες μόνο περιπτώσεις», ο  διευθυντής της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Βασίλης Παπαδιώτης.

Το ΕΚΑΒ βρέθηκε εν μέσω τηςδιαμάχης ΠΟΕΔΗΝ-υπουργείου Υγείας, με αφορμή καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι υπάρχει σχετική ανακοίνωση αναρτημένη στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, η οποία προτρέπει στην καταφυγή σε ιδιώτες όταν υπάρχει αδυναμία κάλυψης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης διέταξε έρευνα για το θέμα και η διεύθυνση του ΕΚΑΒ αποδίδει την καταγγελία στους «γνωστούς συνδικαλιστοπατέρες».

Ο κ. Παπαδιώτης δήλωσε ότι ουδέποτε πήρε κάποιου είδους εντολή για τέτοια ανακοίνωση και τόνισε ότι το ΕΚΑΒ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις και ανάγκες.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει επίσης ότι «δεν υπάρχει και ούτε μπορούσε ποτέ να υπάρξει επί της παρούσας κυβέρνησης κάποια εντολή από διευθυντή Τομέα ΕΚΑΒ ή από την κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ ή από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα του υπουργείου, που να επιχειρεί να καλύψει κενά του συστήματος με την εκούσια αρωγή ιδιωτών». 

Συμπληρώνει δε ότι «η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν εδώ και χρόνια αναρτημένη στον επιχειρησιακό τομέα του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και μεταφέρθηκε μαζί με όλα τα υπόλοιπα έγγραφα του τομέα κατά τη μεταφορά του Επιχειρησιακού Κέντρου στα Ιωάννινα. Η ανακοίνωση που βρέθηκε αναρτημένη στα Ιωάννινα δεν φέρει καμία υπογραφή, έχει ήδη αποκαθηλωθεί από το Ε.Κ. Ιωαννίνων του ΕΚΑΒ».

Το θέμα των ελλείψεων, ειδικά στην Κέρκυρα πάντως, είναι υπαρκτό. Ωστόσο, η διεύθυνση του ΕΚΑΒ τονίζει ότι γίνονται τα δέοντα για να μην υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. 



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back