ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αίτημα για αναλογικά διόδια νωρίτερα από το ‘18

Εικόνα του άρθρου Αίτημα για αναλογικά διόδια νωρίτερα από το ‘18
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2017, 10:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών ζητάει να εφαρμοστούν τα αναλογικά διόδια νωρίτερα από το τέλος του 2018. Αυτή τη θέση, μαζί με την πρόταση για πολιτική και νομική πίεση, κατέθεσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης που εκπροσώπησε τον Δήμο στη συνάντηση των «Δήμων της Εγνατίας» στην Καβάλα.  

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε οι 4 πρόεδροι των ΠΕΔ της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου μαζί με δημάρχους να ζητήσουν άμεσα συνάντηση από τον αρμόδιο υπουργό και να ασκηθεί στην κυβέρνηση η μεγαλύτερη δυνατή πολιτική πίεση για το θέμα, ζητώντας την άμεση εφαρμογή των αναλογικών διοδίων και μέχρι να γίνει αυτή να μην ξεκινήσει η λειτουργία των μετωπικών καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση του κόστους των διοδίων.

Παράλληλα, όλοι οι δήμαρχοι των δήμων από τους οποίους διέρχεται η Εγνατία Οδός δήλωσαν ότι θα κάνουν κοινό νομικό μέτωπο για να προσφύγουν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αίτηση αναστολής και λήψης ασφαλιστικών μέτρων ώστε ν’ αποτραπεί η κατασκευή των νέων διοδίων, ενώ σημείωσαν ότι αν γίνουν τα διόδια, θα συντονιστούν για να αμβλύνουν κατά το δυνατό τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη για τις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος αποφασίστηκε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη να συγκληθεί νέα σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Ο Δήμος Ιωαννιτών επισημαίνει ότι στα όρια του νομού θα λειτουργούν σύντομα τέσσερις σταθμοί διοδίων και ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαδικασίες εφαρμογής ενός ενιαίου, αναλογικού και δίκαιου συστήματος διοδίων και, κυρίως, να γίνει άμεσα επαναδιαπραγμάτευση και μείωση των τιμών, σύμφωνα με τις νέες οικονομικές συνθήκες στη χώρα. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας χαρακτήρισε «παραλογισμό» το κόστος διέλευσης και πρόσθεσε ότι αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού πρέπει να πιέσει συντονισμένα κι αυτή προκείμενου να υπάρξει ένας εξορθολογισμός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back