Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αίτημα για άμεσο ανεφοδιασμό με πετρέλαιο

Εικόνα του άρθρου Αίτημα για άμεσο ανεφοδιασμό με πετρέλαιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2020, 18:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων με αίτημά της προς το δήμαρχο και τους αρμόδιους φορείς του Δήμου, ζητάει να γίνει άμεσα ανεφοδιασμός των σχολείων με πετρέλαιο και επισημαίνει ότι εκκρεμεί ακόμα, από την έναρξη θητείας της δημοτικής αρχής, ο ορισμός αναδόχου.

Τονίζει ότι οι δεξαμενές είναι άδειες και «αν δεν μεσολαβούσε το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας είναι βέβαιο ότι μεγάλο μέρος σχολείων δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης».

Επισημαίνει ότι τα προηγούμενα χρόνια, οι σχολικές επιτροπές εφοδίαζαν τα σχολεία αυτή την περίοδο, καθώς η τιμή του είναι συμφέρουσα.

«Ιδιαίτερα φέτος η τιμή, όπως ξέρετε, είναι πολύ χαμηλότερη σε σύγκριση με άλλες χρονιές» αναφέρει, προσθέτοντας ότι οι σχολικές επιτροπές «δεν μπορούν να προχωρήσουν στον εφοδιασμό των σχολείων».

Η Ένωση Γονέων υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι αν τα σχολεία εφοδιαστούν τώρα με πετρέλαιο, θα εξοικονομηθεί ένα πολύ σημαντικό ποσό και προτείνει αυτό το ποσό «θα μπορεί να διατεθεί σε είδη προστασίας-υγιεινής και εξοπλισμού των σχολείων, τα οποία είναι άκρως απαραίτητα λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού».

Καταλογίζει «σοβαρές ευθύνες γι αυτή την αδικαιολόγητη καθυστέρηση» στη δημοτική αρχή και την καλεί να πάρει άμεσα μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back