Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αισιόδοξα τα… αρνητικά νέα από Θεσπρωτία

Εικόνα του άρθρου Αισιόδοξα τα… αρνητικά νέα από Θεσπρωτία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2020, 18:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ότι τα δείγματα που λήφθηκαν από τα Σύβοτα, από την επιχείρηση «Μικρή Άμμος» κ.λπ. είναι αρνητικά.

Ο κ. Καχριμάνης… εξιστόρησε και την πορεία της υπόθεσης, η οποία πρακτικά «πυροδότησε» την απαγόρευση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ήπειρο, που με τη σειρά της προκάλεσε μια  σειρά προβλήματα, διοικητικής και οικονομικής φύσης.

«Όπως ξέρετε  σε  επιχείρηση της Θεσπρωτίας, ένας εκ των συγγενών της ιδιοκτησίας είχε βρεθεί θετικός. Αυτός είχε αρκετές δημόσιες σχέσεις, μας δόθηκαν στοιχεία και κάναμε άμεσα ιχνηλάτηση των ανθρώπων που από την Πέμπτη μέχρι και την Παρασκευή ήρθε σε επαφή μαζί τους, το νοσοκομείο Φιλιατών πήρε δείγματα από όλο το προσωπικό της επιχείρησης (περίπου 40 άτομα) και επίσης ξεκίνησε μια ιχνηλάτηση σε όσους πέρασαν αυτές τις ημέρες και ειδικά από τα Γιάννενα, που προτιμούσαν αυτή την επιχείρηση και πέρασαν από ιδιωτικά εργαστήρια» είπε σχετικά.

Ανακοίνωσε ότι τα δείγματα ήταν αρνητικά και ότι «όλα τα άτομα που δούλευαν στην επιχείρηση  είναι αρνητικά».

Πρόσθεσε δε ότι «όπως καταλαβαίνετε αυτό δίνει μια μεγάλη αισιοδοξία ότι πλέον τα πράγματα, δεν είναι όπως στην αρχή φανταστήκαμε».

Αναφέρθηκε και στο κρούσμα στην μπασκετική ΑΕΚ και είπε ότι έγιναν τα δέοντα και προβλεπόμενα.

Η αισιοδοξία, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή των αποφάσεων; Ενδεχομένως, καθώς, όπως είπε ο κ. Καχριμάνης «μέχρι αύριο θα έχουμε συζητήσεις με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για να αποφασιστούν οι περαιτέρω αποφάσεις».

Ήδη, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Χρήστος Ντακαλέτσης, που παρεμπιπτόντως χτες ανακοίνωσε την αναβολή όλων των εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ., έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας να «το ξανασκεφτεί» για την απαγόρευση.

Ο κ. Ντακαλέτσης επικαλείται την οικονομική επιβάρυνση των καλλιτεχνών, από τις ματαιώσεις και ότι «δίνεται λάθος μήνυμα στην κοινωνία και στους επισκέπτες, ότι έπαψε η Περιφέρεια Ηπείρου να αποτελεί ασφαλή προορισμό». Το δεύτερο επιχείρημα είναι πολύ συζητήσιμο, καθώς γίνεται μια σκιαμαχία «ασφαλών και μη» περιοχών, με οικονομικό επίδικο μόνο, χωρίς να εξετάζεται το πρόβλημα στην υγειονομική ουσία του…

Ο κ. Ντακαλέτσης λέει επίσης κάτι σωστό, ότι «δεν συνδέθηκε κρούσμα με την πραγματοποίηση κάποιας εκδήλωσης Δήμου». Αυτό το επιχείρημα φέρνουν και οι καλλιτέχνες και διοργανωτές, ότι δηλαδή βασικά πλήγηκαν θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές και γενικώς, «ελεγχόμενες» εκδηλώσεις, με καθήμενους.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back