ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Επίθεση κατά χριστιανών Κοπτών με πολλούς νεκρούς

Εικόνα του άρθρου Αίγυπτος: Επίθεση κατά χριστιανών Κοπτών με πολλούς νεκρούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2017, 18:20
ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνεται ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση κατά χριστιανών κοπτών στην επαρχία Μίνια της Αιγύπτου. Πηγές από την αιγυπτιακή ασφάλεια και γιατροί είπαν στο Associated Press ότι οι νεκροί έφθασαν τους 28, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αρκετά παιδιά.

Ένοπλοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πάνω σε τρία φορτηγό pick-up, άνοιξαν πυρ εναντίον χριστιανών κοπτών στην Αίγυπτο (φωτογραφία από το κρατικό κανάλι Nile News της Αιγύπτου).

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι λεωφορείο που μετέφερε τους χριστιανούς κόπτες δέχθηκε επίθεση από ενόπλους.

Η ομάδα των Κοπτών διερχόταν με δύο λεωφορεία και ένα μικρό φορτηγό από την επαρχία Μίνια, όπου κατοικεί μια σημαντική κοπτική μειονότητα, προκειμένου να προσευχηθούν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενάμιση μήνα μετά τις επιθέσεις εναντίον δύο κοπτικών εκκλησιών, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 45 ανθρώπους και για τις οποίες την ευθύνη είχε αναλάβει το Ι.Κ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, σε μήνυμά του μέσω Twitter, καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο την ποταπή επίθεση στους χριστιανούς κόπτες».

Ζητεί παράλληλα από την κυβέρνηση της Αιγύπτου να δράσει αποφασιστικά για την προστασία των μειονοτήτων και την πρόληψη ανάλογων επιθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back