ΚΟΣΜΟΣ

Αιφνιδιαστική παραίτηση μόνιμου αντιπροσώπου της Βρετανίας στην ΕΕ

Εικόνα του άρθρου Αιφνιδιαστική παραίτηση μόνιμου αντιπροσώπου της Βρετανίας στην ΕΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2017, 20:10
ΚΟΣΜΟΣ

Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδίως ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Σερ Ίβαν Ρότζερς, τρεις μήνες πριν από την αναμενόμενη έναρξη της διαδικασίας για την αποχώρηση της χώρας του από την ΕΕ

Το Λονδίνο δεν εξήγησε τους λόγους της παραίτησης του έμπειρου διπλωμάτη, που είχε τοποθετηθεί στο αξίωμα από τον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η αποχώρησή του συνδέεται με την επιδείνωση των σχέσεών του με ορισμένα μέλη της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση του Brexit. Τον περασμένο μήνα ο Ρότζερς βρέθηκε στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης αφού διέρρευσαν στον Τύπο οι δηλώσεις που έκανε τον Οκτώβριο ενώπιον Βρετανών υπουργών. Φέρεται να τους εξήγησε τότε ότι οι υπόλοιπες 27 χώρες-μέλη της ΕΕ θεωρούν πως μια νέα εμπορική συμφωνία που θα διέπει τις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου δεν πρόκειται να υπογραφεί πριν από τις αρχές ή ακόμη και τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Ο Ρότζερς φέρεται επίσης να είπε ότι αυτή η μελλοντική συμφωνία μπορεί να απορριφθεί τελικά από τα κοινοβούλια των χωρών-μελών.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει διαβεβαιώσει ότι θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας ?ξεκινώντας έτσι τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση? πριν από τα τέλη Μαρτίου.

Πηγή: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back