ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Αιθαλομίχλη Ιωαννίνων στη Βουλή: Τι είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος

Εικόνα του άρθρου Αιθαλομίχλη Ιωαννίνων στη Βουλή: Τι είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2024, 14:28
ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη, σχετικά με την αιθαλομίχλη.

Ο κ. Σκυλακάκης, μεταξύ άλλων, σε ό,τι αφορά στις ενεργειακές κοινότητες, απάντησε ότι «σύντομα θα διορθωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις».

Αναφέρθηκε επίσης στα διάφορα επιδόματα θέρμανσης, καθώς και την ένταξη των αντλιών θερμότητας στο επόμενο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».

Η κα Τζούφη αντιτείνει ότι «το επίδομα είναι λίγο και αφορά πολύ λίγους δικαιούχους δεδομένης της αισχροκέρδειας και της διαρκούς αύξησης των τιμών, ενώ η επιδότηση για εγκατάσταση αντλιών πρόκειται να γίνει σε ορίζοντα διετίας», αλλά η ρύπανση και την αιθαλομίχλη είναι τρέχοντα προβλήματα στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.

Σχετικά με τις ενεργειακές κοινότητες, η κα Τζούφη παρατήρησε ότι «έχουν εγκλωβιστεί στις ασάφειες του νέου θεσμικού πλαισίου που ψήφισε η κυβέρνηση το 2023», τα νέα έργα να έχουν παγώσει και οι προμηθευτές ενέργειας και ο ΔΕΔΔΗΕ «αθετούν τους όρους των συμβάσεων».

Ζήτησε ακόμα να ιδρυθεί παρατηρητήριο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με ενίσχυση του δικτύου συλλογής παραμέτρων ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως και αναβάθμιση του προγράμματος ενημέρωσης των πολιτών.

Ζήτησε επίσης χαρτογράφηση περιοχών, στοχευμένα μέτρα κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρντι
Επιδότηση για φθηνότερο πετρέλαιο χρειάζεται. Για να λειτουργήσουν ξανά οι λέβητες που μένουν ανενεργοί σε πολλές πολυκατοικίες. Το ηλ. ρεύμα είναι πανάκριβο και δεν αποτελεί εναλλακτική λύση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back