Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αιθαλομίχλη, η συνέχεια

Εικόνα του άρθρου Αιθαλομίχλη, η συνέχεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2020, 17:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για έξι συνεχείς μέρες «συζούμε» με συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων πάνω από τα όρια στα Γιάννενα, κοινώς, με αιθαλομίχλη.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες έξι μέρες οι μετρήσεις ήταν πάνω του ορίου, ενώ στις 10, 11 και 12 Ιανουαρίου, τις μέρες δηλαδή που υπήρχε προειδοποίηση, καταγράφηκαν οι ψηλότερες μετρήσεις: η μέση ημερήσια τιμή έφτασε στα 150 μg/m3 με ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις τις βραδινές ώρες.

Η Περιφέρεια επισείει ξανά τις προειδοποιήσεις και συστάσεις, να μην κυκλοφορούν δηλαδή άτομα με προβλήματα υγείας, μικρά παιδιά, να περιορίζεται η σωματική άσκηση κ.λπ.

Ανακοίνωση για το θέμα έκδωσε η δημοτική παράταξη «Μέτωπο Δράσης» αναφέροντας σε αυτή ότι η αιτία του φαινομένου, είναι η «οικονομική κρίση, τα μνημόνια, οι μνημονιακοί νόμοι που κυριαρχούν στην ζωή μας».

Σημειώνει ότι «εκτινάσσουν το κόστος της τιμής του πετρελαίου ( από το ακριβότερο παγκόσμια). Που η φορολογία του, που την πληρώνουμε εμείς οι καταναλωτές, ξεπερνάει το 200%, της τιμής του» και ότι «έτσι αναγκάζεται ο λαός, οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις, να καίνε σε τζάκια και σόμπες, ξύλα, έπιπλα, πριονίδια και ότι άλλο, για να ζεσταθούνε».

Η παράταξη αναφέρει ακόμα ότι «η δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο, οφείλουν και επιβάλλεται να υπερασπιστούν τους ασθενέστερα οικονομικά συμπολίτες μας, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, απλήρωτους εργαζόμενους, νέους κλπ. Να στραφούν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και της φτώχειας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back