Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών: Όχι στην υγεία του κέρδους

Εικόνα του άρθρου Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών: Όχι στην υγεία του κέρδους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2021, 16:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Πανεπιστημιακού-Χατζηκώστα καλεί καταρχάς στην απεργία και στη συγκέντρωση στο ΕΚΙ, στις 10 το πρωί της Πέμπτης, 10 Ιουνίου.

Ζητάει «να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν κόλαση τη δουλειά και ζωή των εργαζομένων» και στην ανακοίνωσή της, αναφέρεται ειδικότερα στην επίδραση στο χώρο της υγείας, αλλά και στο «νέο ΕΣΥ» που ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Η παράταξη επικαλείται δήλωση πανεπιστημιακού στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, για κλείσιμο όσων νοσοκομείων έχουν πληρότητα μικρότερη από 75% και τη δήλωση κυβερνητικών βουλευτών ότι «Η πανδημία (...) έδειξε την αγαστή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (...) Θα πρέπει να υπάρχει μια συνολική συνεργασία στο σύστημα Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ να λειτουργεί όπως όλες οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στο εξωτερικό» και πως «θα πρέπει το δημόσιο νοσοκομείο να γίνει και αυτό ένα ανεξάρτητο ίδρυμα, το οποίο θα είναι αυτοδιοικούμενο και θα λογοδοτεί στο τέλος του χρόνου ανάλογα με τα κέρδη ή τις ζημιές που θα έχει».

Τέλος, σημειώνει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι υποχρεωτικά κρατικό σύστημα Υγείας», καθώς και άλλες, από επιχειρηματικούς φορείς κ.λπ.

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «απέναντι μας έχουμε, πρώτα από όλα, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Τους ομίλους που ανυπομονούν να επεκταθούν στους τομείς της Υγείας και Ασφάλισης και απαιτούν, από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν, να προχωρήσει άμεσα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης. Αυτοί είναι ο πραγματικός μας εχθρός».

Σημειώνει δε ότι «για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας πρέπει να στρέφεται απέναντι όχι μόνο στις κυβερνήσεις , αλλά και στους επιχειρηματικούς ομίλους και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που προασπίζει τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back