Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αγώνας για επιβίωση»

Εικόνα του άρθρου «Αγώνας για επιβίωση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2022, 16:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μαζική, καιρού βοηθούντος, αλλά και κοινωνικών συνθηκών, ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στα Ιωάννινα, για την 24ωρη απεργία της 6ης Απριλίου. Παρότι τα καταστήματα του κέντρου (εστίαση και εμπορικά) δεν ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα για μερικές ώρες κλεισίματος.

Αντίθετα, καταστήματα εστίασης σε περιφερειακές γειτονιές της πόλης έκλεισαν, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση.

Η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου δήλωσε ικανοποιημένη από τη συμμετοχή. Εκτός από το μπλοκ του ΕΚΙ, των οικοδόμων και των σωματείων που αναφέρονται συνδικαλιστικά και πολιτικά στο ΠΑΜΕ, υπήρχαν ακόμα πολλά μπλοκ, υγειονομικών κυρίως και από τα δύο νοσοκομεία, αλλά και του σωματείου Μετάλλου, μελών ΔΕΠ, δικηγόρων, της ΕΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ, καθώς και συνδικαλιστικών παρατάξεων όπως της Ταξικής Ενότητας και της Ταξικής Πορείας, φοιτητικά μπλοκ, της «Χειρονομίας», των διανομέων κ.α.

Κεντρικά σημεία αναφοράς ήταν η καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία και της εμπλοκής της Ελλάδας, αλλά και οι «νόμοι Χατζηδάκη» που περιορίζουν τη συνδικαλιστική ελευθερία και φυσικά, η ακρίβεια. Ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στην πορεία, αλλά και στις τοποθετήσεις που έγιναν από τα μικρόφωνα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back