ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αγροτικό» ΙΕΚ στη Μονή Βελλάς

Εικόνα του άρθρου «Αγροτικό» ΙΕΚ στη Μονή Βελλάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2020, 18:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα θεματικό δημόσιο ΙΕΚ του πρωτογενούς τομέα θα φιλοξενούν οι εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Βελλάς στο πλαίσιο συνεργασίας της Μητρόπολης Ιωαννίνων και το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων και μετά από απόφαση που υπέγραψε στις 20 Αυγούστου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η οποία αφορά τη λειτουργία τριών τμημάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης, αναφέρεται ότι η ίδια έχει φροντίσει για τη διαμόρφωση και δημιουργία 10 μεγάλων αιθουσών διδασκαλίας σε χώρους της Μονής Βελλάς, που δεν χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα, ενώ το Δ.ΙΕΚ φρόντισε για την διάθεση του αναγκαίου εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία των ως άνω αιθουσών και τμημάτων.

Η υπουργική απόφαση αφορά στη λειτουργία τριών τμημάτων του Δημόσιου ΙΕΚ στη Μονή Βελλάς με ειδικότητες του πρωτογενούς τομέα: τεχνικός γαλακτοκομίας-τυροκόμος, τεχνικός μελισσοκομίας και τεχνικός αμπελουργίας-οινολογίας.

Οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων στις ειδικότητες αυτές θα μπορούν να πραγματοποιούν την πρακτική τους εξάσκηση στις ίδιες δομές της Ιεράς Μονής Βελλάς και της Μητρόπολης Ιωαννίνων ή και αλλού.

Επιπρόσθετα, η Περιφέρεια Ηπείρου θα εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των σπουδαστών από και προς τα Ιωάννινα.     

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη λειτουργία των τμημάτων του Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων στις εγκαταστάσεις της Μονής Βελλάς καθώς και για τη διαδικασία εγγραφής στα τμήματα αυτά, θα ανακοινωθούν από το Δημόσιο ΙΕΚ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3