ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το άγνωστο κορίτσι» των Νταρντέν

Εικόνα του άρθρου «Το άγνωστο κορίτσι» των Νταρντέν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2022, 00:40
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την πρώτη ταινία του αφιερώματος στους αδελφούς Νταρντέν προβάλλουν οι «Κυριακές στο πανί» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Το αφιέρωμα γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα και τη Γαλλική Κοινότητα του Βελγίου.

Η ταινία που θα προβληθεί την ερχόμενη Κυριακή, είναι «Το άγνωστο κορίτσι» (2016). Θα την προλογίσει δε, ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και συγγραφέας.

Πρωταγωνιστούν: Αντέλ Ενέλ, Ολιβιέ Μπονόντ, Ζερεμί Ρενιέ, Λούκα Μινέλα.

Η υπόθεση: Η Τζενί είναι μία δυναμική νεαρή γιατρός στη Λιέγη. Εδώ και τρεις μήνες έχει αναλάβει το κοινωνικό ιατρείο ενός ηλικιωμένου πια γιατρού, ενώ οι βλέψεις της είναι να κάνει καριέρα σε ιδιωτικό νοσοκομείο με καλύτερο μισθό και προοπτικές. Προς το παρόν όμως δέχεται τους άπορους ασθενείς της περιοχής, κάνει επισκέψεις στα σπίτια κι εκπαιδεύει τον Τζουλιέν, έναν νεαρό φοιτητή ο οποίος όμως είναι υπερευαίσθητος.

 Η Τζενί προσπαθεί να τον σκληραγωγήσει, όταν ένα περιστατικό θα την ταρακουνήσει συθέμελα και θα αλλάξει τη στάση της απέναντι στη ζωή. Ένα κουδούνι στην εξώπορτα του ιατρείου αργά το βράδυ, το οποίο δεν απαντάει διδάσκοντας τον Τζουλιέν ότι «καλό είναι να μάθουν οι ασθενείς να σέβονται το ωράριο», αποδεικνύεται κατεπείγον περιστατικό: μία νεαρή κοπέλα που καταδιώκεται από το δολοφόνο της χτυπούσε για να ζητήσει καταφύγιο. Λίγα μέτρα πιο κάτω βρέθηκε νεκρή.

Η Τζενί νιώθει υπεύθυνη και ξεκινά μία πορεία αναζήτησης της ταυτότητας του «άγνωστου κοριτσιού» με όσα μέσα διαθέτει. Δείχνει τη φωτογραφία της στους υπόλοιπους ασθενείς, σε γείτονες, σε νοσοκομεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back