ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφηγηθείτε την ιστορία σας…

Εικόνα του άρθρου Αφηγηθείτε την ιστορία σας…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2020, 18:43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, αναμένει το άνοιγμα των αξιοθεάτων, μουσείων κ.λπ. και μέχρι τότε, καλεί τον κόσμο να γίνει «πρεσβευτής» της πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω του προγράμματος PLUGGY

Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα πολιτιστικής δικτύωσης στην Ευρώπη, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να γράψουν τις εντυπώσεις για τα μέρη που αγαπούν, , να μοιραστούν τις πολιτιστικές εμπειρίες τους καθώς και μικρά μυστικά για τον πολιτισμό του τόπου τους.

Η πλατφόρμα προσφέρει εργαλεία όπως εφαρμογή αφήγησης ιστοριών με ήχο 3D, επαυξημένης πραγματικότητας κ.α,.

«’Κρυμμένα’ μνημεία, μουσεία, ξεχασμένες παραδόσεις και τοπικές συνήθειες, μνήμες και ιστορίες αναδεικνύονται μέσα από την προσωπική ματιά μας, κρατώντας ζωντανή την ευρωπαϊκή πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά» αναφέρει το ΠΙΟΠ στην ανακοίνωσή του.

Το PLUGGY αποτελεί καρπό τριετούς ερευνητικού έργου με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της Ε.Ε. και συντονιστή το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επικοινωνιών και Υπολογιστών του ΕΜΠ. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, η Clio Muse και ακόμα έξι εταίροι από τέσσερις χώρες της Ευρώπης ένωσαν τις δυνάμεις τους για το έργο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back