δεη πισω tc1

«Αειφόρος Ήπειρος», νέα παράταξη στην Περιφέρεια

Εικόνα του άρθρου «Αειφόρος Ήπειρος», νέα παράταξη στην Περιφέρεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2022, 21:01

Η «Αειφόρος Ήπειρος» είναι μια νέα παράταξη στην Περιφέρεια Ηπείρου που ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της. 

Συντονιστική επιτροπή είναι οι Θουκυδίδης Μουτσόπουλος, Θωμάς Σουψανάς και Λευτέρης Παπασπύρου.

«Η ενεργοποίησή μας αυτή έχει πρωτίστως αναπτυξιακό πρόσημο, άρα πολιτικό με την ουσιαστικότερη έννοια, και σε καμία περίπτωση με την στενά ψηφοθηρικό. Τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης, αν και βαθιά πολιτικοποιημένα, κινούνται ανεξαρτήτως κομμάτων. Το όραμα μας είναι να αναδείξουμε την Ήπειρο, από εσωστρεφή ουραγό της Βιομηχανικής Εποχής, σε εξωστρεφές πρότυπο Αειφόρου Ανάπτυξης» αναφέρει η παράταξη, μεταξύ άλλων.

Συμπληρώνει δε ότι «η αειφορία είναι ένα δημοκρατικό, πολιτικό, αναπτυξιακό και τεχνο-οικονομικό πλαίσιο ουσίας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι μια νεοφιλελεύθερη ‘πράσινη’ φούσκα, που μπορεί να διασταλεί για να χωρέσει από εξορύξεις υδρογονανθράκων μέχρι φαραωνικά έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας χωρίς στρατηγικό και χωροταξικό σχεδιασμό, άρα εις βάρος των τοπικών κοινωνιών, οικονομιών, οικοσυστημάτων».

Η παράταξη δηλώνει ότι σύντομα θα ανακοινώσει σειρά δράσεων και παρεμβάσεων, που θα παρουσιάζονται πάντα  ως «άρτια στρατηγικά και τεχνο – οικονομικά πλάνα, στον άξονα των προκλήσεων και των δυνητικών ευκαιριών των ερχόμενων δεκαετιών κλιματικής και ενεργειακής κρίσης και πράσινης και ψηφιακής μετάβασης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back