Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Άδειες καρέκλες» και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «Άδειες καρέκλες» και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2020, 23:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα έγιναν μια από τις πόλεις (και πλατείες) όπου διεξάγεται η διαμαρτυρία «empty chairs», σε Ελλάδα και άλλες χώρες, από τους επιχειρηματίες της εστίασης.

Η κατάσταση στο χώρο είναι δύσκολη, καθώς τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας έχουν αναστρέψει την επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτή θα επιστρέψει, αλλά με πολλούς περιορισμούς, από την 1η Ιουνίου, καλώς εχόντων.

Διαβάστε επίσης: Οι 5 «παραγγελίες» του πρωθυπουργού για την εστίαση


Το θέμα είναι ότι οι επιχειρηματίες δεν βλέπουν να καλύπτουν τα βασικά, μετά την αναγκαστική μείωση των πελατών. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ Γιώργος Καβαθάς σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «σχεδόν το 80% των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και του καφέ δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να ανοίξουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων καθώς με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί θα απολεσθεί τουλάχιστον το 60% της δυναμικότητας των περισσοτέρων καταστημάτων».

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έχει υποσχεθεί αναλυτικά μέτρα, ενώ ο Δήμος Ιωαννιτών, συμμορφούμενος με την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών, έχει ανακοινώσει ότι θα παραχωρήσει περισσότερο χώρο για τραπεζοκαθίσματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back