Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άδειασε ο καταυλισμός του Κατσικά

Εικόνα του άρθρου Άδειασε ο καταυλισμός του Κατσικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/12/2016, 18:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο καταυλισμός των προσφύγων στον Κατσικά είναι πια άδειος. Ακόμα και οι 160 που είχαν απομείνει και που ζούσαν στα κοντέινερ, μεταφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε ξενοδοχεία της πόλης των Ιωαννίνων, τα οποία έχει μισθώσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Μερικοί από αυτούς, πήγαν σε ξενοδοχείο στη Λυγιά Πρέβεζας. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο το έχει μισθώσει η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam.

Με την εξέλιξη αυτή, ολοκληρώνεται, έστω και αργά, το σχέδιο «ξεχειμωνιάσματος» των προσφύγων στην περιοχή. Η απομάκρυνση των προσφύγων,βέβαια, από τον Κατσικά κρίθηκε απαραίτητη και για έναν άλλο λόγο. Η Oxfam πρέπει να προχωρήσει σε εργασίες αναβάθμισης του χώρου και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης. Οι εργασίες αυτές προβλέπουν από καλύτερη διευθέτηση του καταυλισμού και κατασκευή κλειστών χώρων για τη λειτουργία νηπιαγωγείου και άλλων δομών μέχρι την υπογειοποίηση των καλωδίων ηλεκτροδότησης και τη βελτίωση των χώρων υγιεινής. 

Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες ώστε την άνοιξη οι πρόσφυγες να επιστρέψουν τόσο στον καταυλισμό του Κατσικά (με την ελπίδα ότι θα μοιάζει περισσότερο με κέντρο φιλοξενίας) όσο και στις εγκαταστάσεις της πρώην παιδόπολης «Αγία Ελένη». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πρώην παιδόπολη εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη στις αρχές Μαρτίου. Μία από τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στον χώρο είναι το αποχετευτικό δίκτυο, με την Περιφέρεια Ηπείρου να έχει εκφράσει την πρόθεσή της να συνδράμει. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back